17.9 C
București
vineri, 24 septembrie 2021

Formațiile din Premier League reiau antrenamentele de marți

Prima ligă engleză a avut luni o reuniune în sistem videoconferinţă cu reprezentanţii celor 20 de cluburi, hotărârea de revenire la pregătirea centralizată fiind acceptată unanim.

”Reprezentanţii Premier League au votat în unanimitate revenirea la antrenamente în grupuri restrânse, începând de mâine, primul pas spre repornirea campionatului. Jucătorii se vor putea antrena păstrând distanţa socială, iar partea de contact nu este permisă”, se arată într-un comunicat al primei ligi engleze.

De asemenea, se precizează că vor fi respectate toate condiţiile igienico-sanitare impuse în această perioadă, atât de jucători, membri ai staff-urilor tehnice sau restul personalului.

Guvernul britanic speră că meciurile din prima divizie a campionatului de fotbal al Angliei, Premier League, vor putea fi reluate la mijlocul lui iunie, a indicat luni ministrul Culturii şi Sportului, Oliver Dowden, care a subliniat că prioritatea este „securitatea publică”.

„Am avut discuţii foarte productive joi cu Federaţia (FA), Liga de fotbal şi Premier League. Muncim mult împreună cu ei pentru a reveni, vizând mijlocul lui iunie, dar criteriul numărul unu va fi securitatea publicului”, a explicat Dowden pentru Sky Sports.

„Dacă reuşim să rezolvăm asta, vom putea reveni la mijlocul lui iunie. Facem progrese mulţumitoare”, a adăugat el.

Ultimul meci din campionatul Angliei a avut loc pe 9 martie. Premier League speră că va putea încheia sezonul disputând cele 92 de meciuri rămase.

Project Restart prevedea iniţial reluarea antrenamentelor colective începând de luni şi reluarea meciurilor pe 9 iunie, însă au apărut întârzieri din cauza reticenţelor legate de securitatea sanitară sau de modalităţile de revenire a competiţiei, ca desfăşurarea meciurilor pe terenuri neutre. Data-ţintă ar fi acum 12 iunie.

În weekend, antrenorul lui Newcastle United, Steve Bruce, a estimat că această dată ar trebui amânată, pentru a permite revenirea în formă a jucătorilor.

Dacă meciurile vor fi reluate mai devreme de sfârşitul lui iunie, fotbaliştii „vor cădea ca un castel de cărţi de joc”, a declarat el pentru Sunday Telegraph.

Ultima oră
Pe aceeași temă