13.1 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăSportFlorian Coldea va fi audiat la comisie

Florian Coldea va fi audiat la comisie

Generalul Florian Coldea, şeful interimar al SRI, va fi audiat lunea viitoare  de comisia comună de control al SRI din Parlament, după acuzaţiile aduse de Elena Udrea.

Scandalul acuzațiilor lansate de Elena Udrea împotriva lui Florian Coldea, interimar la conducerea SRI după demisia lui George Maior, se mută în Parlament. Coldea va fi audiat, luni, de către comisia de control a SRI.

“Este vorba despre acele acuzații făcute de politicieni din România sau de comentatori de televiziune. Audierea o să fie dedicată analizării în detaliu a tuturor acestor aspecte“, a explicat Georgian Pop (PSD), președintele comisiei SRI.

Printre temele discuţiilor se află şi situaţia generată de demisia lui George Maior de la conducerea serviciului. Un alt punct sensibil va fi „analiza impactului modificărilor legislative din ultima perioadă asupra activităţii SRI“, în condițiile în care CCR a respins legea securității cibernetice. Parlamentarii au cerut serviciului secret ca până la data audierii  să pună la dispoziţia comisiei informaţiile necesare.

“Informațiile înseamnă că, în momentul în care pe o anumită tematică solicităm prezența conducerii SRI, trebuie să vină pregătiți să răspundă la toate întrebările pe care membrii comisiei le spun“, a explicat  Georgian Pop.

Elena Udrea a lansat, începând de vineri, acuzaţii grave la adresa lui Florian Coldea. Udrea l-a acuzat pe Coldea că i-ar fi cerut fostului ei soţ, Dorin Cocoş, să îi dea 500.000 de euro lui Sebastian Ghiţă, pentru televiziunea acestuia. De asemenea, Udrea l-a acuzat pe Coldea de implicare în campania electorală, prin coordonarea unei campanii de denigrare la adresa sa.

Georgian Pop a declarat, recent,  că audierea conducerii intrerimare a SRI va fi precedată de o anchetă internă în cadrul Serviciului cu privire la afirmaţiile lui Udrea.

PNL: Ghiță să se recuze

În contextul acuzațiilor lansate de Elena Udrea, parlamentarii PNL i-au cerut deputatulului PSD Sebastian Ghiță, care este membru al comisiei SRI,  să se recuze de la discuțiile privind scandalul în care este implicat, alături de Florian Coldea.

„Ne vom întâlni luni să discutăm, sperăm în absența domnului Ghiţă, care este în conflict de interese şi care nu se va prezenta la comisie, şi vom face tot ceea ce e de făcut, adică o anchetă“, a declarat senatorul PNL Teodor Atanasiu.

Nu este, însă, clar dacă Sebastian Ghiță va participa la audieri sau nu. Georgian Pop a explicat că deputatul este plecat în străinătate iar la momentul revenirii în țară îl va informa cu privire la propunerea de „oportunitate“ a PNL de recuzare a sa.

„Noi nu avem nici un instrument juridic prin care să interzicem unui membru al Comisiei să participe sau să nu participe la o ședință“, a susținut Pop.

Audierile au loc în condițiile în care Parlamentul a decis, ieri, în şedinţă comună, să ia act de demisia şefului SRI George Maior şi a declarat vacantă această funcţie. În urma acestui pas formal se declanșează procedurile de numire a unui nou șef la SRI. Președintele Klaus Iohannis va face o nominalizare care trebuie votată de plenul Parlamentului.   

Romulus Georgescu
Romulus Georgescuhttp://romulus-georgescu
Romulus Georgescu, sef departament Economie
Cele mai citite

nasturii cămășii au sărit și i s-a văzut tricoul cu “Votați Piedone!”

Ilustrație: Marian Avramescu Premierul românilor autentici, Marcel Ciolacu, nu a putut să nu respecte tradiția autohtonă de 1 Mai Muncitoresc și a savurat mici...

Columbia a anunțat că va rupe relațiile diplomatice cu Israelul

Președintele columbian Gustavo Petro a declarat, miercuri, că țara sa va rupe relațiile diplomatice cu Israelul, pe al cărui lider l-a acuzat de „genocid”...

nasturii cămășii au sărit și i s-a văzut tricoul cu “Votați Piedone!”

Ilustrație: Marian Avramescu Premierul românilor autentici, Marcel Ciolacu, nu a putut să nu respecte tradiția autohtonă de 1 Mai Muncitoresc și a savurat mici...
Ultima oră
Pe aceeași temă