12.4 C
București
marți, 21 mai 2024
AcasăSportFlorian Coldea: "Documentele lui Geoana, notite de birou"

Florian Coldea: “Documentele lui Geoana, notite de birou”

Prim-adjunctul directorului SRI, Florian Coldea, sustine ca documentele prezentate de Mircea Geoana ar fi "notite de birou".

Florian Coldea a facut aceste afirmatii la finalul audierilor din Comisia SRI, unde a fost chemat de urgenta impreuna cu directorul SRI, George Maior. Coldea a pretins ca, dupa ce presa ar fi publicat articole conform carora Serviciul ar santaja judecatori ai Curtii Constitutionale, SRI a dispus "verificari interne" si au fost facute "notite de birou", care, la randul lor, au aparut in presa.
El a precizat ca "alegatiile" respective din presa se refereau la faptul ca SRI "ar verifica sau ar santaja" anumiti membri ai Curtii Constitutionale. "Alegatiile de presa s-au facut incepand cu luna a patra, in diferite publicatii", a spus Coldea. Explicatia sa a continuat: "S-au facut asemenea verificari. Au fost facute niste notite de birou, care au ajuns, intr-o forma care nu s-a putut stabili, in mass-media". Adjunctul sefului SRI a mai spus ca "notitele de birou" erau neclasificate.
Potrivit lui Coldea, dosarele de Securitate aflate in arhivele SRI au fost predate CNSAS, "conform celor prezentate in aceste notite de birou".
Directorul SRI, George Maior, a precizat ca nu a existat nici o solicitare din partea presedintelui, "sau a altui factor in stat", referitoare la verificari ale judecatorilor Curtii Constitutionale. "Serviciul nu a transmis asemenea informatii, lucru perfect verificabil in arhivele SRI", a sustinut Maior.   
Presedintele Comisiei SRI, liberalul Radu Stroe, a anuntat ca a demarat o ancheta de verificare a situatiei, a confirmat autenticitatea documentelor si a evitat sa se pronunte in privinta implicarii lui Traian Basescu.

Romulus Georgescu
Romulus Georgescuhttp://romulus-georgescu
Romulus Georgescu, sef departament Economie
Cele mai citite

Benjamin Netanyahu este „dezgustat” de mandatul de arestare cerut de către procurorul-şef al CPI Karim Khan

Premierul israelian Benjamin Netanyahu anunţă luni că ”respinge cu dezgust” mandate de arestare cerute de către procurorul-şef Curţii Penale Internaţionale (CPI) Karim Khan, atât...

Ministrul german al economiei Robert Habeck susține strategia de a investi în combinate siderurgice

Ministrul german al economiei Robert Habeck a justificat miliardele de euro investite de ţara sa în fabrici de oţel verde prin nevoia de a...

Momente emoționante pe Anfield! Jurgen Klopp s-a despărțit de FC Liverpool cu o victorie

FC Liverpool a câştigat cu scorul de 2-0 în faţa lui Wolverhampton și a terminat pe poziția a treia în Premier League. La ultimul...
Ultima oră
Pe aceeași temă