6.1 C
București
duminică, 17 martie 2024
AcasăSportFotbalFIFA a decis sancțiuni serioase pentru manifestările rasiste de la Ungaria-Anglia

FIFA a decis sancțiuni serioase pentru manifestările rasiste de la Ungaria-Anglia

  Maghiarii sunt buni de plată după incidentele rasiste de la meciul cu Anglia.
Astfel, Ungaria va juca următorul său meci acasă fără suporteri, Totodată, federația de la Budapesta va plăti o „amendă substanţială” către FIFA pentru comportamentul rasist al fanilor în timpul meciului cu Anglia din preliminarile Campionatului Mondial.

Ungaria va juca un meci fără spectatori, a stabilit FIFA care a aplicat şi o amendă de 216.000 de dolari federaţiei maghiare de fotbal.

„După analiza gravităţii incidentelor (cuvinte şi acţiuni rasiste, aruncarea obiectelor, aprinderea de elemente pirotehnice) Comitetul a decis ca Ungaria să joace următoarele două meciuri de acasă în competiţiile FIFA fără spectatori, sancţiunea pentru al doilea meci fiind suspendată pentru o perioadă de probă de doi ani”, a anunțat FIFA într-un comunicat.

„Poziţia FIFA rămâne fermă şi hotărâtă în respingerea oricărei forme de rasism şi violenţă, precum şi a oricărei alte forme de discriminare sau abuz. FIFA adoptă o poziţie clară de toleranţă zero împotriva unui astfel de comportament urât în fotbal”, se mai precizează în comunicat.

La meciul cu Anglia, jurnaliştii prezenţi au spus că au auzit sunete de maimuţă îndreptate către Raheem Sterling şi alţi jucători de culoare. Jucătorii Angliei au fost, de asemenea, huiduiţi în timp ce au îngenuncheat înainte de startul partidei, un gest de protest la adresa rasismului.

Ungaria mai are o penalizare de două meciuri cu porţile închise, dictată de UEFA. Măsura nu se aplică pentru meciurile ce ţin de calificarea la Campionatul Mondial, deorece competiţia este organizată de FIFA. Sancţiunea UEFA se va aplica fie în Liga Naţiunilor, fie în calificările pentru EURO 2024.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă