26.8 C
București
marți, 7 mai 2024
AcasăSportEXCLUDERI din PNL. 12 persoane au fost date afară. Vlad Moisescu, exclus...

EXCLUDERI din PNL. 12 persoane au fost date afară. Vlad Moisescu, exclus în timp ce vorbea la televizor

UPDATE: Preşedintele interimar al PNL Sector 1, Daniel Chiţoiu, a declarat, miercuri seara, că au fost excluse 12 persoane din partid, printre care şi Vlad Moisescu, pentru faptul că au “aderat la alte partide politice sau doctrine politice”, potrivit Mediafax.

Chiţoiu a declarat că în cadrul şedinţei Biroului Politic al PNL Sector 1 a fost decisă excluderea a 12 persoane, îprintre care şi Vlad Moisescu.

Liderul interimar al PNL Sector 1 a precizat că motivul excluderii este legat de “aderarea la alte partide politice sau doctrine politice”.

Vlad Moisescu este cunoscut ca fiind un apropiat al primarului Sectorului 1, Andrei Chiliman şi unul dintre fondatorii Iniţiativei România Liberală.

Potrivit statutului PNL, membrii care nu au funcţii de conducere în partid, cum este cazul lui Moisescu, sunt exlcuşi din formaţiune în urma unei decizii a filialei din care fac parte.

Platforma politico-civică Iniţiativa România Liberală îi are printre membrii fondatori pe Andrei Chiliman, Vlad Moisescu, Diana Tuşa, Dan Cristian Popescu, Iulian Crăciun.

Chiliman declara, luni, că a avut loc o primă discuţie între IRL, PNŢCD şi FC pentru “unificarea dreptei”, fiind vorba de un “parteneriat pe termen lung” care să treacă peste “interese şi orgolii personale”.

Edilul a precizat că la reuniune au mai luat parte Teodor Baconschi, Sever Voinescu, Vlad Moisescu.

_ _ _ _

Filiala PNL Sector 1 a decis, miercuri seară, excluderea din partid a lui Vlad Moisescu, apropiat al primarului Andrei Chiliman şi unul dintre fondatorii platformei Iniţiativa România Liberală, potrivit evz.ro.

PNL Sector 1 au decis excluderea lui Vlad Moisescu pentru afirmaţiile aduse la adresa PNL, făcute în cadrul emisiunii “Sub semnul întrebării” de pe B1 TV.

“Nu mai fac parte de mult din PNL-ul lui Antonescu, sunt încă în partidul Brătienilor”, a declarat Vlad Moisescu în cadrul emisiunii.

Surse liberale au declarat pentru Evenimentul Zilei că săptămâna viitoare urmează să mai fie excluşi deputatul Diana Tuşa şi primarul sectorului 1 Andrei Chiliman.

Filiala PNL Sector 1 îi reproşează Dianei Tuşa criticile pe care le-a adus miniştrilor liberali, iar lui Chiliman afirmaţiile legate de modul în care conduce Crin Antonescu Partidul Naţional Liberal, dar şi faptul că se află printre fondatorii Iniţiativei România Liberală.

Potrivit surselor Evenimentului Zilei, acesta urmează să fie exclus din partid luni, 27 mai de către Delegaţia Permanentă a partidului, la propunerea pe care preşedintele PNL Crin Antonescu o va formula în cadrul Biroului Politic Naţional al partidului.

Cele mai citite

Cod galben de furtuni, pentru 24 de județe și Capitală. HARTA

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o atenţionare Cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată, valabilă în cursul acestei zile în 24 de...

CEC Bank susține antreprenorii români și în 2024 prin Programul guvernamental IMM Plus

CEC Bank sprijină antreprenorii români și își reconfirmă angajamentul pe termen lung față de economia românească și în anul 2024, acordând credite cu dobânzi...

Analiză: Trei din patru companii nu reușesc să gestioneze în mod eficient mobilitatea resurselor umane

Doar unul din patru angajatori (25%) dispune de o funcție de mobilitate pe deplin dezvoltată, iar trei sferturi (75%) nu reușesc să profite de...
Ultima oră
Pe aceeași temă