9.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSportFotbalErling Haaland, noua achiziție a lui Manchester City

Erling Haaland, noua achiziție a lui Manchester City

Manchester City a confirmat că Erling Haaland i se va alătura în vară, după ce a acceptat să plătească clauza atacantului Borussiei Dortmund, notează the sportbible.

Era de așteptat ca Haaland să părăsească Dortmund în vară, clauza de 64 de milioane de lire sterline urmând să intre în vigoare la finalul sezonului actual.

Norvegianul a fost puternic curtat de Real Madrid, PSG și, bineînțeles, de City, iar clubul din Premier League a câștigat bătălia.

Se crede că atacantul în vârstă de 21 de ani a semnat un contract pe cinci ani, care îi va aduce un salariu de bază de 350.000 de lire sterline pe săptămână, plus bonusuri semnificative.

City căuta cu disperare un atacant vara trecută, deși Pep Guardiola avea ochi doar pentru Harry Kane, în urma plecării lui Sergio Aguero.

Câștigaseră campionatul fără ca argentinianul să joace prea des.

Cu toate acestea, nu au reușit să semneze cu atacantul de la Tottenham Hotspur, plătind în schimb suma record de 100 de milioane de lire sterline pentru a-l aduce pe Jack Grealish de la Aston Villa.

Eșecul de a semna cu Kane a determinat campionii Angliei să își îndrepte atenția către Haaland, deși se pare că norvegianul ar fi preferat inițial o mutare la Real.

Încercările campioanei Spaniei de a-l aducrepe Kylian Mbappe ar fi putut pune capăt șanselor de a-l lua pe fostul atacant de la Red Bull Salzburg și ar putea să îl rateze și pe francez.

Haaland nu a avut nicio problemă când s-a mutat la Dortmund în urmă cu doi ani și jumătate. A arătat-o chiar forma sa fizică.

Atacantul născut la Leeds a marcat de 85 de ori în 88 de apariții pentru echipa germană, iar recordul său în carieră este de 154 de goluri în 199 de apariții în toate competițiile pentru toate echipele sale.

El a marcat de 15 ori în 13 meciuri în Europa pentru Dortmund, de asemenea, unde City ar putea avea mare nevoie de golurile sale.

Tatăl jucătorului, Alf-Inge Haaland, a jucat pentru City timp de trei ani, în perioada 2000-2003, înainte de a fi nevoit să se retragă din cauza unei accidentări la genunchi.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă