20.1 C
București
joi, 25 iulie 2024
AcasăSportEmil Boc şi-a făcut timp pentru problema Preda

Emil Boc şi-a făcut timp pentru problema Preda

La o zi după ce conducerea partidului i-a cerut lămuriri pentru declaraţiile critice, europarlamentarul PDL Cristian Preda s-a întâlnit ieri chiar cu preşedintele PDL, premierul Emil Boc. Potrivit europarlamentarului, întâlnirea s-ar fi desfăşurat în „condiţii foarte amicale”, dar a fost şi un prilej de confirmare a faptului că „unii nu iubesc deloc” declaraţiile critice şi că ar fi vrut să-l vadă sancţionat. „Premierul (…) a subliniat însă că e nevoie de voci diverse şi voci care să aducă diverse experienţe din societate, pentru că nu vom reuşi să-i convingem pe membrii noştri, nici pe simpatizanţi că putem să ne atingem obiectivele şi putem să şi câştigăm alegerile următoare dacă vom dispreţui publicul sau vocile din public”, a declarat Preda la sfârşitul întâlnirii cu liderul PDL. Europarlamentarul fusese chemat „la ordine” după ce spusese că Emil Boc lucrează pentru PSD, este arogant şi că „vrea să ne ducă pe Lună cu bicicleta, dar noi trebuie să-i spunem că e nevoie de un alt vehicul”.

Situaţia din PDL nu este însă nici pe departe calmă, în condiţiile în care conducerea partidului trebuie să decidă care miniştrii vor fi înlocuiţi. În plus, zilele acestea au răzbătut în presă şi atacurile pe care le-ar fi lansat mezina preşedintelui, Elena Băsescu, la adresa fostului ministru al Justiţiei Monica Macovei. „Noi, cei din PDL, ne boicotăm între noi! Monica Macovei de ce zice că cei din PDL fură? Ea nu a ajuns eurodeputat tot pe listele PDL? Şi ea cu ce-şi ţine copilul la Londra? Da’ ea îşi permite să vorbească orice că are pile la jurnalişti. La fel ca şi Cristian Preda!”, este declaraţia pe care ar fi făcut-o Elena Băsescu într-o întâlnire la care au participat şi europarlamentarii Theodor Stolojan şi Sebastian Bodu.

Pentru a avea mai puţin timp liber să critice partidul, europarlamentarul Cristian Preda a primit de la liderul interimar al PDL Bucureşti, Elena Udrea, misiunea de a atrage noi membri.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă