33.4 C
București
miercuri, 26 iunie 2024
AcasăSportEckstein renunţă la lupta pentru şefia UDMR?

Eckstein renunţă la lupta pentru şefia UDMR?

Preşedintele PCM, Szasz Jeno, susţine că Eckstein Kovacs Peter se va retrage din cursa electorală pentru şefia UDMR în favoarea lui Olosz Gergely, adăugând că acesta din urmă este sprijinit de PDL, care astfel vrea “propriul său administrator etnic” la cârma Uniunii, informează Mediafax.

Preşedintele Partidului Civic Maghiar (PCM), Szasz Jeno, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă susţinută la Sfântu Gheorghe, că deputatul de Covasna Olosz Gergely are “şanse reale” de a fi ales preşedinte al UDMR.

“În continuare, prima şansă o are domnul Kelemen Hunor, dar, după informaţiile mele, eu cred că domnul Eckstein Kovacs Peter se va retrage în favoarea lui Olosz”, a spus Szasz Jeno.

În opinia liderului PCM, Olosz Gergely “l-a depăşit” pe Eckstein şi este pe locul al doilea în ceea ce priveşte şansele pentru preşedinţia UDMR.

Liderul PCM a precizat că UDMR este un “administrator etnic” în politica românească.

“Conducerea, Marko, Verestoy, Frunda, Borbely au fost legaţi de PSD sau legaţi la PSD, putem să formulăm şi aşa. Acolo dialogul a fost dus de Verestoy şi Hrebenciuc şi trupa lor, şi acum şi PDL se pregăteşte să aibă propriul administrator etnic în sânul UDMR şi din acest motiv îl sprijină pe domnul Olosz Gergely”, a afirmat Szasz Jeno.

Potrivit acestuia, “ca să nu fie lăsat la voia întâmplării” tot ce se va întâmpla la Congresul UDMR, nu numai liderul PSD, Victor Ponta, va participa la eveniment, ci şi preşedintele PDL, premierul Emil Boc.

“Jocurile încă nu sunt făcute, se lucrează şi în acest moment. Domnul Kelemen Hunor a pierdut din avantajul său, a fost favoritul incontestabil. El a fost declarat învingător înainte să fie candidat, dar acum lumea se agită, este agitaţie”, a spus preşedintele PCM.

Szasz a menţionat că Olosz Gergely “nu întâmplător” a devenit candidat pentru şefia UDMR.

“Afirmaţia mea pot să o demonstrez şi prin faptul că, până la urmă, domnul Olosz este un necunoscut, dacă ne gândim la politicienii UDMR, şi de la un moment la altul a devenit candidat la preşedinţie. Nu s-a întâmplat acest lucru fără voia nimănui, el este sprijinit. PSD sprijină în continuare aripa lui Marko, au rădăcini comune chiar de pe vremea răposatului, şi acum şi PDL vrea să aibă administratorul propriu la cârma UDMR”, a afirmat liderul PCM.

Potrivit acestuia, candidatura lui Eckstein a fost doar “o mutare” ca să se creeze impresia că el ar fi sprijinit de PDL, dar, până la urmă, democrat-liberalii îl sprijină de fapt pe Olosz.

Congresul UDMR se va desfăşura în 26 – 27 februarie la Oradea, iar la acesta va fi stabilit, prin vot, noul lider al Uniunii, după ce actualul preşedinte, vicepremierul Marko Bela, a anunţat că nu îşi mai doreşte un nou mandat. Candidaţii înscrişi în cursă sunt ministrul Culturii, Kelemen Hunor, consilierul prezidenţial pentru minorităţi Eckstein Kovacs Peter şi deputatul Olosz Gergely.

Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, a declarat, miercuri, că liderii USL, Victor Ponta şi Crin Antonescu, au fost invitaţi la Congresul UDMR şi vor participa la acest eveniment, el precizând că aceştia vor avea mesaje de atragere a UDMR de partea opoziţiei.

Cele mai citite

A fost ales noul secretar general al NATO

Cele 32 de state membre ale NATO l-au numit astăzi pe prim-ministrul interimar olandez Mark Rutte în postul de secretar general al Alianţei, pentru...

VIDEO. Elena Lasconi a câștigat șefia USR și a ieșit cu un discurs a la Diana Șoșoacă

Primarul municipiului Câmpulung, Elena Lasconi, a câștigat din primul tur alegerile pentru funcția de președinte al Uniunii Salvați România (USR), iar primul său discurs...

RAR aduce lămuriri despre sancționarea conducătorilor auto care folosesc cauciucuri „ all season”

RAR a clarificat că informațiile vehiculate în mass-media despre sancționarea conducătorilor auto care utilizează anvelope "all season" sunt nefondate și fără suport legal. „BREAKING NEWS...
Ultima oră
Pe aceeași temă