18.7 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSportEckstein: E nevoie de un suflu nou în UDMR, iar eu sunt...

Eckstein: E nevoie de un suflu nou în UDMR, iar eu sunt omul schimbării

Consilierul prezidenţial Eckstein Kovacs Peter, candidat la şefia UDMR, a declarat, luni, la Timişoara, că “este nevoie de un suflu nou” în formaţiune, menţionând că el este “omul schimbării”, ceea ce nu înseamnă, însă, că va face “revoluţie în Uniune”, transmite Mediafax.

“Cred că este nevoie de un suflu nou în UDMR, iar eu sunt omul schimbării. Nu spun că o să fac o revoluţie în UDMR, pentru că UDMR este, totuşi, un brand de 20 de ani, dar, în opinia mea, este necesară o aplecare mai atentă asupra alegătorului. Marko a fost un preşedinte bun, singura lui vină este că a ocupat această funcţie timp de 18 ani”, a afirmat Eckstein.

În opinia acestuia, este important ca UDMR să rămână partid parlamentar, iar dacă rămânerea la guvernare va afecta acest deziderat, ar fi mai bine ca Uniunea să treacă în opoziţie, însă acest aspect trebuie analizat, deoarece electoratul maghiar “agreează” prezenţa Uniunii în Guvern, deoarece “se simte protejat”.

Potrivit acestuia, relaţiile dintre Uniune şi celelalte partide nu sunt în acest moment dintre cele mai cordiale

Eckstein a afirmat că dacă ar câştiga preşedinţia formaţiunii politice, ar reprezenta un plus în relaţiile interpartinice, deoarece este “o fire înţelegătoare” care are relaţii bune cu liderii politici.

“Cred că este loc de mai bine în relaţiile cu partidele din România şi Ungaria, deoarece nu sunt chiar cele mai cordiale şi cred că aş putea să aduc un plus, deoarece sunt o fire înţelegătoare, care comunică bine cu oamenii şi am relaţii bune cu liderii politici, astfel încât să fac faţă cu brio acestei provocări”, a afirmat liderul maghiar.

Eckstein Kovacs Peter s-a întâlnit, luni, la Timişoara, cu conducerea locală a UDMR, cu care a discutat planurile pe care le are în cazul în care ar câştiga preşedinţia Uniunii.

Kelemen Hunor candidează, de asemenea, la şefia UDMR, în condiţiile în care Marko Bela a anunţat că nu doreşte să mai candideze în 2011.

Cele mai citite

Povestea șeicilor liberali veniți să se scalde în manelele din Dâmbovița

Ilustrație: Marian Avramescu Pentru ca oamenii de rând să nu poată fi invidioși pe călătoriile președintelui Klaus Iohannis și pe cele ale președdintelui Partidului...

Un bărbat s-a aruncat în fața trenului în Sâmbăta Mare

Un bărbat din judeţul Iaşi s-a aruncat, astăzi, de pe o pasarelă, în faţa unui tren, în localitatea Săbăoani, a informat Inspectoratul de Poliţie...

Taiwanul ar urma să fie sprijinit de Trump dacă acesta va câștiga alegerile

Un fost ambasador al SUA la Organizația pentru Securitate și Cooperare în Europa, James Gilmore, a declarat sâmbătă că este convins că Donald Trump...
Ultima oră
Pe aceeași temă