FOTBAL. Vești încurajatoare pentru iubitorii campionatului italian

Echipele din Serie A reîncep antrenamentele

Șansele ca sezonul fotbalistic din Italia să fie tranșat pe teren cresc, după ce componenții echipelor de Serie A au început să se antreneze.

Share

Cătălin Mihai 0 comentarii

Actualizat: 05.05.2020 - 10:12

Încet, dar sigur, Italia face pași mărunți spre reluarea activităților de dinaintea izbucnirii pandemiei de coronavirus, iar fotbalul nu face notă discordantă. Odată cu ieșirea populației din izolare, prima săptămână din luna mai marchează și începerea pregătirilor pentru reluarea meciurilor din Serie A.

Deși inițial guvernul aprobase reînceperea antrenamentelor pentru sporturile individuale începând din 4 mai, iar pe cele care priveau sporturile de echipă abia din 18 mai, oficialii italieni s-au mai gândit și au decis să dea undă verde antrenamentelor individuale pentru practicanţii sporturilor de echipă, activitate interzisă până acum din cauza pandemiei de coronavirus. Această relaxare a venit în urma intervenției ministrului italian al Sportului, Vincenzo Spadafora.

Parma, Bologna și Sassuolo sunt primele formații din Serie A care au anunțat că își vor deschide terenurile de antrenament exterioare jucătorilor care doresc să se întreţină fizic. Momentan, fotbaliștii se vor putea pregăti în grupuri restrânse, de până la șase persoane, respectând distanţarea socială şi fără prezenţa staff-ului, urmând ca din 18 mai antrenamentele să se poată desfășura în formulă completă.

Chiar dacă Italia este în continuare una dintre cele mai afectate țări de virusul Covid-19, în cadrul ședinței de săptămâna trecută organizată de Liga Profesionistă, toate cele 20 de cluburi din Serie A au votat pentru încheierea sezonului pe teren. În acest sens, urmează ca Federația Italiană de Fotbal și guvernul de la Roma să ajungă la un acord privind un protocol menit să protejeze sănătatea jucătorilor, antrenorilor și a tuturor celor implicați în fenomen.

Totuși, responsabilii fotbalului italian își iau toate măsurile de precauție și au pregătit deja un plan de rezervă în cazul în care actualul sezon din Serie A nu va mai putea fi reluat. Astfel, dacă pandemia de coronavirus va duce la oprirea definitivă a competiției, nu va fi desemnată nicio campioană, iar în cupele europene ar urma să meargă ocupantele primelor șase poziții din clasamentul actual.

Serie A, din care au mai rămas 12 etape, ar urma să piardă peste 700 de milioane de euro în cazul anulării sezonului.

 

Comentarii