33.1 C
București
marți, 18 iunie 2024
AcasăSportPropunerea lui Dumbravă de sesizare a Inspecţiei Judiciare în cazul afirmaţiilor lui...

Propunerea lui Dumbravă de sesizare a Inspecţiei Judiciare în cazul afirmaţiilor lui Băsescu, respinsă

UPDATE: Plenul CSM a respins, joi, propunerea lui Horaţius Dumbravă de sesizare a Inspecţiei Judiciare cu privire la afirmaţiile fostului preşedinte Traian Băsescu la adresa procurorului general al României, Tiberiu Niţu, informează Mediafax.

——–

Judecătorul Horaţius Dumbravă, membru al CSM, a solicitat, joi, sesizarea Inspecţiei Judiciare cu privire la afirmaţiile lui Traian Băsescu la adresa procurorului general, Tiberiu Niţu, informează Mediafax.

Citește și: Băsescu îl acuză pe Procurorul general, Tiberiu Nițu, că a împușcat oameni la Revoluție

Membrul CSM a spus că inspectorii judiciari urmează să stabilească dacă, prin afirmaţiile lui, fostul șef al statului a adus atingere independenţei sistemului de justiţie sau onoarei lui Tiberiu Niţu.

Citește și: Tiberiu Nițu: Traian Băsescu a sunat la Parchet, după ce s-a pus sechestru pe terenurile de la Nana

Astfel, membrii CSM urmează să voteze dacă vor suplimenta ordinea de zi a şedinţei cu această solicitare şi dacă vor sesiza Inspecţia Judiciară.

Traian Băsescu a declarat, luni, că procurorul general Tiberiu Niţu este suspectat că “a tras la Revoluţie”, când era militar în trupele de Securitate şi probabil că “a împuşcat câţiva terorişti”.

Citește și: Tiberiu Nițu, precizări despre dosarul în care este cercetat Traian Băsescu

Fostul președinte a explicat, referindu-se la dosarul în care Gabriela Firea îl acuză de şantaj, că este suspect “cam la fel cum este Niţu”.

“Numai că eu sunt suspect că am făcut o declaraţie, iar Niţu e suspect că a împuşcat oameni la Revoluţie, că a tras, procurorul general. Era în trupele de securitate şi el scrie în declaraţia lui că li s-a spus că tragă înspre Dorobanţi, unde se mişcau terorişti şi el probabil că a împuşcat câţiva terorişti, ce să facă”, susținea fostul șef al statului.

 

Cele mai citite

VIDEO. Povestea impresionantă de viață a lui Mircea Solcanu. Tumoarea la creier și pensia de 1.100 de lei

Mircea Solcanu, celebrul prezentator TV al anilor 2000, a fost invitat la podcastul lui Cătălin Măruță. Acesta a vorbit, printre altele, despre cum a...

Ministerul Finanțelor continuă măsurile împotriva evaziunii fiscale și introduce obligatoriu, de la 1 ianuarie 2025

Ministerul Finanțelor propune, printr-un proiect de act normativ, modificări și completări în domeniul gestionării și implementării sistemului național privind factura electronică RO e-Factura, al...

Șeful ANI, Ionel Moise „Ariel”, este mai presus decât legea…ANI  

De când Agenția Națională de Integritate (ANI) este condusă de Florin-Ionel Moise „Ariel” ar trebui să aibă ca motto expresia „peștele de la...
Ultima oră
Pe aceeași temă