10.2 C
București
luni, 13 mai 2024
AcasăSportDragnea: Geoană a dat dovadă de infantilism politic prin acea scrisoare, a...

Dragnea: Geoană a dat dovadă de infantilism politic prin acea scrisoare, a vrut să rupă coagularea

Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, a declarat că scrisoarea lui Mircea Geoană prin care se plângea că actuala conducere încearcă să pună botniţă unor voci critice este o dovadă de “infantilism politic” şi un gest care a adus dezamăgire, fiind perceput ca o dorinţă de a rupe coagularea, potrivit Newsin.

“Scrisoarea lui Mircea Geoană – sau nici nu ştiu dacă e scrisoare – cel puţin pe mine, m-a dezamăgit foarte mult. Pentru că ori Mircea Geoană nu a înţeles care este rostul acestui Congres – nu este un Congres pentru cineva anume sau împotriva cuiva anume (…) Poate pe undeva, a fost un gest sau o dovadă de infantilism politic, care pe mine m-a dezamagit foarte tare”, a declarat Dragnea, duminică la Europa FM.

Potrivit acestuia, gestul lui Geoană nu i-a făcut bine, deoarece a fost perceput ca o dorinţă de a strica mesajul de unitate de la congres. “Genul ăla de epistolă, în situaţii de genul ăsta, nu îi fac bine, pentru că cea mai mare parte a delegaţilor de la Congres au fost dezamagiţi. Astfel de mesaje sau intenţii de mesaj, care probabil a intenţionat să destabilizeze puţin Congresul a iritat pe foarta multă lume pentru că toţi pesediştii, acum mai mult decât oricând, doresc să strângă toate forţele politice democratice şi câţi mai mulţi cetăţeni. Avem un obiectiv comun şi anume, să dăm jos Guvernul Boc. Aşa că mi se pare greşit ca în asemenea situaţie politică să faci un asemenea gest, să rupi această dorinţă de coagulare. Şi îmi pare rău”, a continuat Dragnea.

Secretarul general al PSD a mai povestit că a remarcat dezamăgirea delegaţilor din discuţiile pe care le-a avut pe culoare. „Nu era subiectul principal în discuţii scrisoarea lui Mircea Geoană. Era la şi altele”, a mai spus el.

Liviu Dragnea i-a amintit lui Mircea Geoană că nici el nu-şi dorea de la alţi foşti preşedinţi ai PSD să aibă manifestări contra liniei generale a conducerii. “Dorim să rămână în continuare preşedintele Senatului şi poate experienţa de la acest Congres îl ajută şi pe el să-şi schimbe puţin atitudinea pentru că trebuie să înţeleagă că a fost preşedintele acestui partid şi atunci când era preşedinte îşi dorea să nu aibă în partid genul ăsta de manifestări de la alţi foşti preşedinţi ai partidului”, a conchis secretarul general al PSD.

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, s-a aşezat în sala unde se desfăşoară Congresul PSD în zona delegaţilor din judeţul Dolj, unde el a fost ales parlamentar, deşi, potrivit funcţiei sale, ar fi trebuit să stea la prezidiu, împreună cu ceilalţi lideri.

Geoană nu a participat nici la şedinţa Consiliului Naţional desfăşurat sâmbătă dimineaţa, ci a venit direct la Congres. La sosirea la eveniment, preşedintele Senatului a declarat că nu încearcă să facă “un joc de vizibilitate pe cont propriu”, aşa cum au încercat unii în timpul mandatului său la conducerea partidului, însă va continua să îşi susţină ideile în cadrul formaţiunii sale politice.

Potrivit unor surse participante la şedinţa CEx de vineri seară, după ce Geoană a transmis un material liderilor partidului în care susţinea că există tentaţia de “a da liber la pusul botniţei” în PSD, liderul Victor Ponta a spus că, dacă preşedintele Senatului va vorbi în cadrul Congresului de sâmbătă, el nu va mai prezenta programul de guvernare. În cele din urmă, în şedinţa CEx s-a votat ca la congres să ia cuvântul pentru a transmite mesajele partidului doar preşedintele Victor Ponta, preşedintele CN Adrian Năstase, secretarul general Liviu Dragnea şi preşedintele de onoare, Ion Iliescu, sub considerentul prezentării unui mesaj unitar al partidului legat de programul de guvernare.

Cele mai citite

Guvernul lansează Strategia Națională împotriva traficului de persoane. România a devenit țară de destinație pentru persoane din zona Asiei

România a devenit țară de destinație pentru victimele traficului de persoane provenite din zona Asiei, semnalează noua Strategie Națională împotriva traficului de persoane. Guvernul României...

Guvernul lansează Strategia Națională împotriva traficului de persoane. România a devenit țară de destinație pentru persoane din zona Asiei

România a devenit țară de destinație pentru victimele traficului de persoane provenite din zona Asiei, semnalează noua Strategie Națională împotriva traficului de persoane. Guvernul României...
Ultima oră
Pe aceeași temă