16.2 C
București
marți, 19 octombrie 2021

Distrugeri serioase la Cluj Arena după festivalul UNTOLD. Cât costă reparația

În timpul festivalului de muzică UNTOLD au fost distruse pista de atletism şi gazonul de pe Cluj Arena. Gazonul se află momentan în stare deplorabilă și va fi înlocuit. Pista este într-o situație și mai grea. Aici se va găzdui un Campionat European de atletism pentru tineret.

La UNTOLD 2021 au participat 265.000 de persoane, pe durata celor patru zile de festival. Cel mai mare festival de muzică electronică din România a provocat daune materiale însemnate celui mai mare şi mai modern stadion din Transilvania, Cluj Arena.

Suprafaţa de joc, gazonul, au fost distruse iremediabil, urmând a fi înlocuite de organizatori cu variante low cost, conform transilvaniareporter. Dacă gazonul se poate înlocui, însă pista de atletism a stadionului a devenit inutilizabilă.

European Athletics a desemnat oficial, anul acesta, Cluj Arena drept gazdă a Campionatului European de Atletism U20 din 2023, o întrecere la care ar urma să participe aproximativ 1.500 de sportivi din peste 40 de ţări.

Deși timpul rămas pare mai mult decât suficient, cei care cred acest lucru ar trebui să ia în seamă faptul că odată schimbată pista, aceasta va trebui să treacă o serie de teste şi inspecţii ale forului continental de atletism pentru ca europenele U20 din 2023 să mai fie găzduite de Cluj Arena.

Costul înlocuirii gazonului va fi în jur de 180.000 de euro. În tot acest timp, echipa de fotbal Universitatea Cluj își joacă meciurile de pe teren propriu la Bistriţa sau la Sânmartin.

Ultima oră
Pe aceeași temă