Dinamo ar putea ajunge în mâinile fanilor

Suporterii dinamoviști vor să cumpere pachetul majoritar de acțiuni de la patronul Ionuț Negoiță, după ce tranzacția cu fondul de investiții spaniol a picat.

Share

Cătălin Mihai 0 comentarii

Actualizat: 22.05.2020 - 10:43

Un nou episod al telenovelei vânzării echipei Dinamo s-a încheiat cu deznodământul deja consacrat, după ce patronul clubului din „Ștefan cel Mare”, Ionuț Negoiță, i-a acuzat pe spaniolii cu care negocia că nu dau dovadă de seriozitate, aceștia refuzând să depună garanția de 3 milioane de euro pe care cele două părți o conveniseră.

În acest context, exasperați să privească agonia prin care echipa lor trece, suporterii dinamoviști au anunţat că intenţionează să achiziţioneze, prin programul Doar Dinamo Bucureşti (DDB), pachetul majoritar de acţiuni al clubului înființat în 1948.

„În urma discuţiilor apărute în ultima vreme şi a nesfârşitelor tratative încheiate fără succes, după ce ne-am exprimat susţinerea faţă de ultimii investitori care au negociat pentru cumpărarea clubului, vă anunţăm că: vom solicita clubului documentele contabile şi actele de inventar, le vom studia şi vom face o evaluare a situaţiei clubului, vom prezenta membrilor DDB concluziile în modul cel mai transparent - şi îi vom invita pe membrii cotizanţi să se exprime prin vot în legătură cu preluarea clubului de către suporteri prin Programul DDB”, au transmis membrii DDB, prin intermediul unui comunicat de presă.

De cealaltă parte, Negoiţă, care la sfârşitul lunii martie a anunțat public că nu mai vrea să investească la echipa alb-roșie, este dispus să cedeze clubul către suporteri, dar speră ca aceştia, reprezentanţi de Asociaţia Dinamovişti pentru Dinamo (ADPD) şi Asociaţia Suporterilor „Peluza Cătălin Hîldan”, să se unească.

Recent, fanii din „Ștefan cel Mare” au reușit să strângă suma de 180.000 de euro, necesară pentru ca echipa favorită să primească licenţa de participare în ediţia 2020-2021 a Ligii 1.

Comentarii