11 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSportDeputatul PDL Marius Spînu critică Guvernul

Deputatul PDL Marius Spînu critică Guvernul

Deputatul PDL Marius Spînu a criticat vineri Guvernul pentru modul în care a explicat românilor măsurile de austeritate, subliniind că miniştrii nu şi-au făcut treaba şi şi-a arătat revolta faţă de faptul că nu i-au fost furnizate datele necesare pentru a justifica luarea măsurilor, potrivit NewsIn.

“Descopăr acum că proasta comunicare, lipsa cifrelor statistice relevante din partea Guvernului a fost valabilă şi în cazul meu şi al colegilor din grupul parlamentar PDL. Nu ştiu dacă e vorba de nepăsare sau de o minciună prin omisiune a miniştrilor PDL, dar, oricare ar fi cauza, efectul e la fel de revoltător – o spun apăsat şi cu toată responsabilitatea”, a afirmat Spînu într-un comunicat de presă.

Spînu reproşează miniştrilor şi faptul că nu şi-au dus până la capăt unele angajamente asumate în faţa românilor sau a preşedintelui Traian Băsescu.

“Minciună e atunci când miniştrii au salariile reduse drastic, dar celor din subordinea lor li se permite să câştige enorm de mult. Minciună e când ni se spune că au fost oprite achiziţiile publice, când, de fapt, ele continuă. Minciună e când ne asumăm în faţa preşedintelui Băsescu stoparea afacerilor oneroase cu statul ale celor apropiaţi partidului, în vreme ce miniştrii noştri nu iau şi măsurile necesare să pună în faptă acest angajament”, a precizat parlamentarul.

Deputatul ieşean susţine că a încercat în faţa alegătorilor săi să suplinească nevoia de comunicare a Guvernului, dar a subliniat că este obligaţia miniştrilor şi a secretarilor de stat să-i ofere toate datele pentru a explica oamenilor motivele pentru care sunt luate măsurile de austeritate.

“Altfel, sunt pus în postura de a minţi, la rândul meu – e drept nu prin omisiune, ci prin neştiinţă. Însă, în ambele variante tot de minciună e vorba”, a completat democrat-liberalul. Conform lui Spânu, românilor li se cuvine un cu totul alt tratament.

“Nu poţi spune unui pacient căruia te pregăteşti să-i amputezi o mână că ‘Ori ţi-o tai, ori mori sigur în câteva luni’. Oamenilor trebuie să li se explice ce se întâmplă, clar şi pe înţelesul tuturor”, a subliniat deputatul.

Parlamentarul a mai spus că PDL se află acum într-o misiune sinucigaşă din punct de vedere politic. “Miniştrii noştri, aceştia sau alţii mai competenţi şi mai credibili, trebuie să aibă curajul şi priceperea de a explica aceste măsuri. Altfel, riscăm inutil nu doar capitalul nostru politic, dar mai ales soarta acestei ţări în următorii 20 de ani”, a mai afirmat deputatul ieşean.

Spânu se întreabă retoric dacă PDL a uitat atât de repede mesajele cu care a defilat în campaniile electorale recente, subliniind că partidul nu a crescut atât în umbra omului politic Traian Băsescu, cât mai ales în lumina principiilor pe care le reprezintă actualul şef al statului.

“Ce s-a întâmplat la Iaşi cu lupta împotriva corupţiei din aparatul de stat? Unde sunt cei pedepsiţi pentru nenumăratele abuzuri de putere şi influenţă comise în Iaşi în anii în care acest judeţ era roşu pe harta politică? Unde sunt numirile fundamentate pe criterii de competenţă în instituţiile de stat? Pe scurt, unde e Revoluţia Portocalie pe care am promis-o ieşenilor?”, a mai afirmat deputatul, adăugând că astfel de întrebări îi sunt adresate cu obstinaţie de către alegătorii săi.

Parlamentarul ieşean a mai declarat că în aceste momente este nevoie de unitate “în jurul unor măsuri pe cât de nepopulare, pe atât de necesare”. Criticile lui Spânu la adresa Guvernului vin, după cum el însuşi mărturiseşte, în contextul mişcărilor sociale generate de măsurile de austeritate.

Spînu este cel de-al doilea parlamentar de Iaşi care critică Guvernul, după Daniel Oajdea, însă acesta din urmă a reproşat Executivului măsura de reducere a salariilor şi pensiilor.

Cele mai citite

Mihai Viteazul a fugit ca Vijelie de pe cortul de AUR, ca să-i facă loc lui Uraganul să împartă Salam pentru adepții partidului

Ilustra'ieȘ Marian Avramescu Pentru a elimina orice urmă de revoltă ale fanilor marilor domnitori ai principatelor române, istoria se poate modifica, de dragul adepților...

Mihai Viteazul a fugit ca Vijelie de pe cortul de AUR, ca să-i facă loc lui Uraganul să împartă Salam pentru adepții partidului

Ilustra'ieȘ Marian Avramescu Pentru a elimina orice urmă de revoltă ale fanilor marilor domnitori ai principatelor române, istoria se poate modifica, de dragul adepților...
Ultima oră
Pe aceeași temă