13.4 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăSportDeputatul Derzsi Akos, propus ca ministru al Sănătăţii. Ar vrea să refuze

Deputatul Derzsi Akos, propus ca ministru al Sănătăţii. Ar vrea să refuze

Deputatul UDMR Derzsi Akos a declarat, sâmbătă, pentru Mediafax, că a fost propus, neoficial, în cadrul Uniunii, pentru funcţia de ministru al Sănătăţii. Acesta a precizat însă că, în cazul în care propunerea va deveni oficială, este tentat să decline oferta, din cauza subfinanţării domeniului sănătăţii.

“Dacă voi fi propus în mod oficial, mult mai probabil este să refuz decât să accept nominalizarea. Motivul meu constă în condiţiile precare, adică finanţarea sănătăţii, care este mult sub necesar”, a declarat Derzsi Akos, al cărui nume a fost vehiculat în presă ca posibil înlocuitor al lui Cseke Attila pentru funcţia de ministru al Sănătăţii.

Pe de altă parte, şedinţa Consiliului Operativ al UDMR Bihor, care era programată sâmbătă şi la care urma să fie stabilită o propunere pentru portofoliul vacant de la Ministerul Sănătăţii, a fost amânată pentru duminică.

Preşedintele executiv al UDMR Bihor, Szabo Odon, a declarat că motivul pentru care şedinţa a fost amânată este că reprezentanţii organizaţiei doresc ca, înainte să ia o decizie, să îl asculte pe ministrul demisionar Cseke Attila, care sâmbătă nu ajunsese încă la Oradea.

UDMR Bihor urma să înainteze conducerii centrale, în urma şedinţei, o propunere în privinţa postului rămas vacant la Ministerul Sănătăţii.

Ministrul Cseke Attila a anunţat, joi, că demisionează din funcţie, nemulţumit de banii primiţi de Ministerul Sănătăţii la rectificarea bugetară, care s-a discutat fără a i se cere punctul de vedere, şi a precizat că în mandatul său a avut mai multe dispute cu reprezentanţi ai Ministerului Finanţelor.
Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, joi, că regretă demisia lui Cseke Attila, îl înţelege pe acesta şi îi mulţumeşte pentru efortul depus, precizând că Uniunea va numi un nou ministru al Sănătăţii în următoarele 15 zile.

Cele mai citite

Columbia a anunțat că va rupe relațiile diplomatice cu Israelul

Președintele columbian Gustavo Petro a declarat, miercuri, că țara sa va rupe relațiile diplomatice cu Israelul, pe al cărui lider l-a acuzat de „genocid”...

Columbia a anunțat că va rupe relațiile diplomatice cu Israelul

Președintele columbian Gustavo Petro a declarat, miercuri, că țara sa va rupe relațiile diplomatice cu Israelul, pe al cărui lider l-a acuzat de „genocid”...

nasturii cămășii au sărit și i s-a văzut tricoul cu “Votați Piedone!”

Ilustrație: Marian Avramescu Premierul românilor autentici, Marcel Ciolacu, nu a putut să nu respecte tradiția autohtonă de 1 Mai Muncitoresc și a savurat mici...
Ultima oră
Pe aceeași temă