20.9 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăSportDe ce crede Funeriu că ministrul Pricopie a picat ”puţin de fraier”

De ce crede Funeriu că ministrul Pricopie a picat ”puţin de fraier”

Fabricile de diplome au pervertit educaţia, iar actualul ministru Remus Pricopie a picat puţin de fraier, a afirmat consilierul prezidenţial Daniel Funeriu, în cadrul unui interviu acordat lui Ion Cristoiu, informează b1.ro.

Fostul ministru al Educaţiei a vorbit şi de perioada dificilă în care îşi exercita mandatul, din 2011, când singurii săi susţinători au fost Traian Băsescu, Emil Boc şi Elena Udrea.

”Dacă imi permiteţi, ministrul actual Pricopie a picat puţin de fraier. Un ministru nu poate să împiedice un profesor să ia şpagă, dacă directorul respectiv e şpagar”, a spus fostul ministru.

Iar problema a apărut odată cu fabricile de diplome, crede consilierul prezidenţial.

Citeşte şi Cum ar fi arătat România dacă bacalaureatul nu ar fi fost fraudat 23 de ani?

”La noi s-a pervertit acest sistem în monentul în care au intrat în funcţiune fabricile de diplome. Când au intrat în funcţiune fabricile de diplome, care aveau nevoie de diplome, ce au zis mai marii ministerului – frate, dăm liber la bacalaureat prin fraudă, astafel încât fabrilile de diplome să aibă materie primă”, consideră Funeriu.

Acesta a vorbit şi de dificultăţile întâlnite de el în perioada în care, fiind ministru al Educaţiei, a încercat să rezolve o parte din aceste probleme.

Citeşte Ponta l-a certat pe Pricopie pentru că a fost “sac de box” la TV

”Pentru a clarifica relaţia mea cu PDL, când am fost ministru, dacă nu aş fi avut sprijinul PDL-ului nu aş fi putut să fac mare lucru, dar dacă aş fi avut întregul sprijin al PDL, aş fi putut să fac de 10 ori mai mult. După bacul dur din 2011, iniţial am avut trei susţinători – Băsescu, Emil Boc şi Elena Udrea. Au fost cei trei oameni care, în momentul în care şi-au dat seama de ceea ce fac, au spus, da, te susţinem. A existat un moment în care PDL şi-a pus întrebarea dacă mă dă afară sau mă susţine”, a mai spus Funeriu.

Cele mai citite

VIDEO. Tragedie în a doua zi de Paște. O casă a luat foc, după ce a fost lovită de un trăsnet

Pompierii militari au intervenit în a doua zi de Paște pentru a stinge un incendiu care a izbucnit la o casă din municipiul Baia...

Un nou gol pentru Mihăilă în Serie B! Parma, campioană în liga secundă din Italia

Valentin Mihăilă a înscris un nou gol pentru Parma, care a terminat la egalitate cu US Cremonese, 1-1, duminică, pe teren propriu, în penultima...

Chelsea, gata să investească din nou sume exorbitante în această vară. Georgiy Sudakov, luat în vizor

Chelsea este gata să investească din nou generos în această vară, cu discuții deja demarate pentru transferul mijlocașului Georgiy Sudakov de la Șahtior, jucător...
Ultima oră
Pe aceeași temă