11 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSportDaniel Constantin, replică DURĂ către Antena 3: Ştim cu toții de ce...

Daniel Constantin, replică DURĂ către Antena 3: Ştim cu toții de ce dezinformează

Daniel Constantin, a reacționat, duminică, la o știre difuzată de de postul de televiziune Antena 3, potrivit căreia România ar fi pierdut 400 de milioane de euro din fondurile de dezvoltare rurală. Astfel, ministrul Agriculturii a negat informația și a precizat că postul de televiziune dezinformează fermierii.

“De regulă, nu reacționez politic și nici nu lansez o polemică față de un articol/material de presă. Cred că rolul presei este acela de a ne critica pentru greșelile pe care le facem, dar și acela de a prezenta OBIECTIV informații către cetățeni. Astăzi, însă, reacționez la un material al Antenei 3 (știm cu toții motivele pentru care dezinformează cu privire la persoana mea) din simplul motiv că nu aș vrea ca fermierii să se sperie din cauza lipsei de profesionalism sau relei intenții a jurnalistului”, a scris Daniel Constantin, pe pagina sa de Facebook.

Citește și: Veste bună pentru fermierii care au accesat fonduri europene

Astfel, ministrul Agriculturii susţine că România nu a pierdut 400 de milioane de euro din fondurile de dezvoltare rurală, așa cum susține materialul de presă.

”România nu “a pierdut 400 de milioane de euro” din fondurile de dezvoltare rurală, așa cum susține materialul de presă! România a pornit un demers căruia i s-au alăturat 16 state membre pentru a prelungi cu 6 luni termenul până la care putem deconta cheltuieli din PNDR 2007-2013! Motivul este ambițios: dorim să avem un program național (cu alocarea cea mai mare 9,3 miliarde euro) cu grad de absorbție apropiat de 100%! Suntem astăzi la 85 %, adică cel mai mare grad de absorbție la nivel național! Cred că am reușit mult, dar vrem și mai mult!”, a scris Daniel Constantin, pe Facebook.

În acest context, ministrul Agriculturii a ținut să sublinieze că toți fermierii care au început proiectele sau sunt în perioada de implementare vor primi fondurile ca și până acum.

”Așadar, “eșecul ministrului agriculturii” prezentat la A3 o să însemne un grad de absorbție de peste 90%! Fermierii să ne judece! Lor le voi da întotdeauna seamă! Le stau la dispoziție tuturor jurnaliștilor, inclusiv celor de la A3, pe care îi consider profesioniști (nu comentez politica postului) pentru ca fermierii să primească informații în mod corect”, a mai spus Constantin. 

Cele mai citite

VIDEO. Protestele studențești de susținere a Palestinei se intensifică în universități mari din întreaga lume

Mişcarea studenţească împotriva ofensivei israeliene în Fâşia Gaza continuă în întreaga lume: pornind de la campusurile americane şi fiind uneori ţintă a represiunii poliţieneşti, a...

Povestea șeicilor liberali veniți să se scalde în manelele din Dâmbovița

Ilustrație: Marian Avramescu Pentru ca oamenii de rând să nu poată fi invidioși pe călătoriile președintelui Klaus Iohannis și pe cele ale președdintelui Partidului...

VIDEO. Protestele studențești de susținere a Palestinei se intensifică în universități mari din întreaga lume

Mişcarea studenţească împotriva ofensivei israeliene în Fâşia Gaza continuă în întreaga lume: pornind de la campusurile americane şi fiind uneori ţintă a represiunii poliţieneşti, a...
Ultima oră
Pe aceeași temă