16 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSportDan Șova află, luni, dacă rămâne fără imunitate. Cum va vota PSD

Dan Șova află, luni, dacă rămâne fără imunitate. Cum va vota PSD

UPDATE 12.25: Președintele Comisiei Juridice din Senat, Cătălin Boboc, a precizat că speră ca săptămâna viitoare să fie convocat un plen pentru votarea cererii DNA privind încuviințarea reținerii și arestării lui Dan Șova. 

Totodată, Boboc a spus că vrea ca raportul Comisiei Juridice să fie întocmit marți dimineață. 

—-

Cererea pentru ridicare a imunității senatorului PSD Dan Șova, într-un nou dosar, va fi votată, luni, în Senat. Cererea DNA a fost trimisă Biroului Permanent al Senatului, iar în ședința de luni, aleșii vor decide dacă trimit cererea către Comisia juridică a Senatului, care va întocmi un raport, în urma audierii lui Dan Şova. 

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a precizat, luni dimineața, că PSD va vota pentru ridicarea imunității. 

”Cu mare părere de rău, PSD va vota pentru ridicarea imunității”, a spus Liviu Dragnea. 

Citește și: Dan Șova, nou dosar: Cererea DNA de aviz pentru arestarea senatorului PSD a ajuns la Senat

Până acum, Senatul a votat împotriva ridicării imunității lui Dan Șova, care este cercetat și în dosarul Turceni Rovinari. 

Procurorii DNA i-au transmis, vineri, senatorului că este urmărit penal într-un nou dosar. Senatorul Dan Șova este urmărit penal pentru trafic de influență în dosarul directorului general al CET Govora, Mihai Bălan. Directorul CET Govora a fost reținut pentru 24 de ore. 

În ordonanța procurorilor se arată că, în perioada octombrie 2011 – iulie 2014, Dan Șova a cerut și a primit 100.000 de euro de la o persoană denunțătoare pentru a se folosi de influența sa pe lângă directorul general al centralei de energie termică CET Govora SA, Mihai Bălan,  pentru asigurarea încheierii unui contract de asistență juridică cu o anumită societate de avocatură, contract de tip abonament lunar, la o valoare de 10.000 euro/lună.

 

Cele mai citite

Europa League: Leverkusen, aproape de finală. Remiză în meciul dintre Marseille și Atalanta

Noua campioană a Germaniei Bayer Leverkusen este cu un pas în finala Europa League, după ce a învins-o în deplasare pe AS Roma cu...

26 de avioane de război și 5 nave chineze, detectate în jurul Taiwanului

Ministerul Apărării din Taiwan a anunţat vineri că a detectat 26 de avioane şi cinci nave chineze în jurul insulei în ultimele 24 de...

Cotnari a lansat Crama Transparentă

Cotnari, una dintre cele mai emblematice crame din România, cu o istorie îndelungată în producția de vinuri din soiuri pure, românești, lansează campania „Crama...
Ultima oră
Pe aceeași temă