10.6 C
București
sâmbătă, 11 mai 2024
AcasăSportDacian Cioloş, despre retragerea Cristinei Guseth de pe lista cu miniştri

Dacian Cioloş, despre retragerea Cristinei Guseth de pe lista cu miniştri

Premierul desemnat şi votat de Parlament, Dacian Cioloş, a declarat, marţi, că s-a consultat cu Cristina Guseth, înainte de a o retrage de pe lista miniştrilor propuşi pentru Cabinetul său şi a explicat că a dorit ca Guvern său să înceapă cu o “legitimitate clară”, informează Mediafax

Totodată, vorbind despre problemele care au apărut la nominalizarea pentru protofoliul de la Justiţie şi modificarea programului de guvernare, el a explicat că nu consideră că a început cu stângul şi a spus că se consideră un om “transparent”.

“Eu sunt un om deschis, clar, transparent, n-am de ascuns lucruri atunci când trebuie să iau anumite decizii şi am considerat că e important ca acest guvern să plece de la început cu o legitimitate clară, aşa că atunci când am considerat că trebuie să iau anumite decizii, le-am luat”, a declarat premierul desemnat Dacian Cioloş.

Citeşte şi: Guvernul Cioloș a primit votul de încredere din partea Parlamentului. Primele declarații ale premierului

Mai mult, premierul desemnat Dacian Cioloş a mai spus că decizia de schimbare a ministrului propus pentru Justiţie a luat-o, luni seara, în urma unei discuţii cu Cristina Guseth, iar decizia a fost luată de comun acord. 

Mai mult, el a precizat că modul în care au decus consltările Cristinei Guseth cu comisia de specialitate s-ar fi datorat emoţiilor şi tensiunilor din sală.

“Eu am încredere în dânsa şi o cunosc pentru că altfel nu aş fi propus-o, probabil că din cauza emoţiilor, din cauza anumitor tensiuni din sală, observaţia mea la urmă a fost că nu a convins şi e nevoie, dincolo de competenţele şi calităţile pe care ştiu că doamna Guseth le are, e foarte important ca ministrul Justiţiei, care este un om cheie în Guvern, să aibă încrederea partenerilor cu care lucrează, inclusiv a Parlamentului, pentru că dacă această încredere nu există de la început acest lucru se răsfrânge asupra întregului guvern şi am avut o discuţie cu dânsa şi de comun acord am luat această decizie”, a arătat premierul desemnat.

Citeşte şi: Când va depune Guvernul Cioloş jurământul la Cotroceni

Marţi după-amiaza, Guvernul Cioloş a primit votul de încredere al Parlamentului. La ora 19.00, Cabinetul Cioloş va depune jurământul, la Palatul Cotroceni.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă