31.1 C
București
luni, 15 iulie 2024
AcasăSportDacian Cioloș acuză campania de dezinformare lansată de PSD. România primește 1,5...

Dacian Cioloș acuză campania de dezinformare lansată de PSD. România primește 1,5 milioane de euro pe un proiect al cabinetului Cioloș, nu al lui Tudose

Fostul premier Dacian Cioloș și fostul ministru al Sănătății, Dan Voiculescu, acuză campania de dezinformare lansată de PSD pe tema proiectelor începute înainte de actuala guvernare.

Cel mai recent element al acestei campanii a PSD se referă la un grant de 1,5 milioane de euro, pe care România îi primește pentru a construi spitale regionale.

Dacian Cioloș a redistribuit miercuri pe Facebook o postare a lui Vlad Voiculescu, legată de acești bani.

"1. #acordul cu Banca Europeană de Investiții (BEI) despre care vorbeste doamna Crețu a fost semnat pe 5 Decembrie, de vicepreședintele BEI Vazil Hudák și de mine;

2. este pentru prima dată când România beneficiază de un #grant (1,5 milioane euro) prin intermediul Platformei europene de consiliere în materie de investiții (EIAH – European Investment Advisory Hub), parte a Planului de investiții pentru Europa ("#PlanulJuncker") lansat în 2014;

3. inițierea discuțiilor și negocierea a fost exclusiv în sarcina noastră… a #cabinetului meu de la Ministerului Sănătății.

Cu ce a contribuit guvernul PSD-ALDE? Ei bine, au #întârziat demararea consultanței BEI cu câteva luni… iar ce o să facă de acum încolo… Dumnezeu cu mila!", scrie în postarea de pe Facebook a lui Cioloș și a lui Voiculescu.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă