18 C
București
duminică, 28 aprilie 2024
AcasăSportCum vrea USL „să răstoarne" situaţia de la Curtea Constituţională

Cum vrea USL „să răstoarne” situaţia de la Curtea Constituţională

În urma „actualizării listelor electorale” făcute de Ministerul de Interne, ar fi fost şterse milioane de persoane cu drept de vot, scopul fiind acela de a reduce numărul de alegători astfel încât referendumul pentru demiterea preşedintelui să fie validat.

Listele electorale, curatate de cateva milioane de cetateni, vor fi folosite de magistratii CCR ACSINTE GASPAR si ION PREDESCU, la sedinta de marti,   ca presiune asupra celorlalti  judecatori, pentru a obtine ilegal validarea referendumului, spun surse USL.

Presiunea va fi dublata de trupe  de revolutionari adusi din toata tara, care vor inconjura CCR . Revolutionarii au confirmat strategia USL.

Reamintim că pe 29 iulie s-au prezentat la vot 46,2% din numărul de alegători. Ştergerea de pe liste a unor categorii de cetăţeni români cu drept de vot care trăiesc, care nu şi-au schimbat ­domiciliul din ţară şi nu au renunţat la cetăţenia română este ilegală.

Operaţiunea de ştergere a unor persoane de pe liste a fost confirmată de noii miniştri de la Interne şi Administraţie, Mircea Duşa respectiv Radu Stroe. Ultimul a declarat ieri că „datele primite din teritoriu sunt în măsură să răstoarne situaţia de la Curtea Constituţională” (n.r. – CCR trebuie să ia o decizie marţi).

Reamintim că predecesorii lor, Ioan Rus şi Victor Paul Dobre au refuzat să şteargă de pe liste cetăţeni cu drept de vot şi şi-au dat demisia. Potrivit stenogramelor procurorilor care anchetează cazul de la Interne, pesedistul Rus ar fi refuzat deoarece „nu vreau să-mi petrec bătrâneţile în puşcărie”, iar liberalul Dobre, cu un alt coleg de partid, intentionau    sa fugim din acest grup infracţional organizat” care ii obliga sa stearga cetateni de pe liste electorale pentru a se obtine “cvorumul” de demitere a presedintelui Basescu.

PDL depune plângere penală

MAI şi liderii USL au făcut presiuni asupra primarilor şi a funcţionarilor din administraţia locală ca sa stearga de pe liste, fără documente justificative, nouă categorii de români între care:pe românii care muncesc în străinătate (circa 3,1 milioane de români), pe cei cărora le-au expirat actele de identitate (circa 1.000.000 de români), pe cei care, prin căsătorie sau divorţ, şi-au schimbat numele, acuză PDL, care a anuntat că va depune plângere penală.

Criteriile de eliminare de pe liste au fost confirmate de USL, prin declaraţii publice, recunoscându-se existenţa acestora pe un memorandum şi pe un ordin transmis autorităţilor locale.

Reamintim că CCR a anunţat că de pe listele electorale pentru referendum NU pot fi radiaţi cetăţenii care muncesc în străinătate, nici cei carora le-au expirat actele de identitate sau si-au schimbat numele.

De asemenea, într-o adresă trimisă Guvernului, CCR a atras atenţia că Guvernul trebuie să-i trimită doar numărul de cetăţeni de pe listele folosite la referendumul de la data de 29 iulie 2012.

Care a fost strategia de amanare a invalidarii : CCR nu s-a pronunţat la 1 august pentru că judecătorul ACSINTE GASPAR  (PSD) avea programare la dentist

La data de 1 august, MAI a transmis la CCR o adresă potrivit căreia pe listele electorale de la referendum au figurat aproape 18,3 milioane de cetăţeni.

 La rându-i, Biroul Electoral Central a transmis CCR aceeaşi cifră. În plus, pe adresa BEC erau înscrise rezultatele referendumului (câţi au votat „DA”, câţi „NU”) precum şi numărul de cetăţeni care au participat la scrutin, respectiv 46,26%.

În mod normal, în baza acestor cifre CCR trebuia să se pronunţe la data de 1 august, iar pronunţarea NU putea fi decât INVALIDAREA referendumului deoarece NU era îndeplinit cvorumul de participare la scrutin cerut de lege de 50%+1.

Atunci, judecătorii au amânat pronunţarea pentru a doua zi deoarece judecătorul ACSINTE GASPAR a anunţat că are programare la dentist, spun surse CCR. Pe 1 august au decis doar că resping contestaţiile depuse între alţii de USL, Senat, Camera Depu­taţilor şi a unui ONG apropiat USL.

A doua zi, pe 2 august, surpriză: MAI a trimis o altă adresă prin care nu-şi mai asuma cifra de 18,3 milioane de cetăţeni de pe liste, deşi  MAI este instituţia care, potrivit legii, este obligată să  furnizeze pentru alegeri liste electorale actualizeze permanent, in baza  datelor obtinute prin Direcţia de Evidenţă a Persoanelor şi Adminstrarea Bazelor de Date .

Această a doua adresă trimisa de MAI la CCR (de neasumare a numarului de cetateni de pe liste) a fost transmisă ilegal, după cum rezultă din interceptările procurorilor publicate de presă. Ministrul Dobre a fost pus sub învinuire pentru abuz, alături de secretarul de stat Ioan Niculae Căbulea şi de şeful Evidenţei Populaţiei, Constantin Manoloiu. Ministrul Rus NU a fost învinuit deoarece NU a semnat cea de-a doua adresă trimisă la CCR (în locul lui a semnat secretarul de stat Cabulea).

Din cauza celei de-a doua adrese, CCR şi-a amânat pronunţarea prima dată pentru 12 septembrie, apoi pentru 31 august, pentru ca apoi să anunţe că se pronunţă la 21 august.

La data de 3 august, de la CCR a pornit către Guvern o adresă cu conţinut falsificat, prin care CCR părea că cere Guvernului actuali­zarea listelor post-referendum. În baza acestei adrese, Guvernul a declanşat minirecesământul. Adresa cu continut falsificat dinspre CCR catre Guvern  ar fi fost elaborat  de către judecătorul ACSINTE GASPAR, spun sursele RL.

 Desi magistratii CCR intrasera  in concediu dupa ce au anuntat amanarea validarii/invalidarii referendumului, pentru a repara “eroarea” trimisa Guvernului,  CCR a revenit cu o altă adresă ( intocmita de judecatorul de serviciu Stefan Minea, cu acordul telefonic al presedintelui Augustin Zegrean si al altor patru judecatori) şi a cerut clar numărul cetăţenilor de pe listele folosite la referendumul din 29 iulie.

Premierul Ponta a spus că el nu ştie cine i-a trimis adresa a doua “pentru ca e o bara”, motiv pentru care a anuntat ca va continua „actualizarea” listelor.

 CCR a trimis o a treia adresă, asumată public de preşedintele Curţii Augustin Zegrean, prin care a cerut doar numărul de cetăţeni de pe listele electorale folosite la Referendum.

Desi a înţeles exact ce cere CCR, Guvernul a continuat acţiunea de actualizare a listelor, care s-a finalizat azi, după cum au anunţat miniştrii Duşa şi Stroe. Aceste „actualizări” prin minirecesământ urmează a fi „legalizate”, luni, de o comisie in cadrul MAI , folosindu-se şi rezultatele parţiale ale recensământului populaţiei. Apoi, urmează a fi transmise Guvernului, care, la rându-i, le va transmite CCR.

Reamintim că preşedintele CE, Manuel Barroso şi comisarul pe justiţie Viviane Reding, au cerut Guvernului să transmită la CCR doar listele folosite la referendum, pentru că ­normele democratice nu permit actualizareae listelor electorale după ce referendumul a avut loc.

În acelaşi sens au lansat avertizări expertii constitutionali de la Comisia de la Veneţia, ambasadorul SUA la Bucureşti, Mark Gittenstein, cancelarul german Angela Merkel, alţi ­oficiali ai statelor membre ale Uniunii Europene. 

Trupe de revoluţionari şi militarii disponibilizaţi anunţă presiuni asupra CCR

Pentru a forta marti VALIDAREA referendumului, revoluţionari din toată ţara se pregătesc să vină la Bucureşti, la chemarea lui Ion Iliescu, spun reprezentaţi ai unor asociaţii.

 Luni, revoluţionarii vor avea o întâlnire cu premierul Victor Ponta, apoi pe 21 august vor face presiuni la Curtea Constituţională pentru validarea referendumului. Alături de ei vor fi militarii disponibilizaţi coordonaţi de Mircea Dogaru, apropiat de PC şi Dan Voiculescu.

Mitingurile au fost confirmate de Eugen Badea, şeful unei organizaţii de revoluţionari din Timişoara.

„Din Timişoara vom veni la Bucureşti circa 400 de revoluţionari. Vor mai veni, din ce ştiu eu, cei din Alba, Cluj, Tg. Mureş, Braşov, Piteşti, Târgovişte şi mizăm şi pe cei din Bucureşti. Ne va primi premierul Victor Ponta, iar pe 21 august vom înconjura Curtea Constituţională pentru a face presiuni. Noi vrem VALIDAREA referendumului, să plece Băsescu definitiv“, ne-a declarat Eugen Badea.

Un alt revoluţionar din Timişoara, Radomir Iancu, ne-a spus că nu poate fi vorba de 400 de revoluţionari din Timişoara. “E jenant că timişoreni merg la Bucureşti să facă jocul lui Ion Iliescu. Oricum, nu sunt prea mulţi. Nu vor fi 400, ci cel mult 20, pentru că oamenii vor sa fie plătiţi pe zilele cât vor picheta CCR şi deocamdată încă n-au venit banii”, a declarat Iancu pentru RL. Iancu ne-a mai spus că Eugen Badea  a raspuns chemarii lui Ion Iliescu deoarece este apropiat de secretarul de stat de la Secretariatul de Stat Pentru Problemele Revoluţionarilor (SSPR), Vintilă Meşter, de la Club 22 , unde şef a fost Emil Cutean, condamnat la şase ani de puşcărie pentru corupţie.

Emil Cutean, fost parlamentar PSD, este un apropiat al lui Ion Iliescu.

Cristian Diaconescu: „Listele transmise de misiunile diplomatice din străinătate nu reflectă realitatea”

Guvernul a cerut misiunilor României din străinătate date despre cetăţenii români pe care-i au în evidenţă. Fostul ministru de Externe, Cristian Diaconescu, avertizează însă că datele furnizate de misiuni nu reflectă numărul real de cetăţeni români aflaţi în străinătate, ci doar a acelora care au apelat la serviciile misiunilor României. „Legislaţia nu prevede ca obligatorie anunţarea misiunilor diplomatice sau consulare de către cetăţenii care se află în afara granitelor statului român – singurii cetăţeni care intră în asemenea evidenţe sunt aceia ce solicită servicii consulare. În consecinţă, listele transmise de misiunile diplomatice nu reflectă realitatea”, a declarat Diaconescu, care i-a avertizat pe diplomaţii români că trimiterea de date false reprezintă infracţiune.

De asemenea, Diaconescu avertizează că „în perioada imediat următoare sunt de aşteptat noi atacuri anticonstituţionale şi antidemocratice din partea USL şi a Guvernului la adre­sa Curţii Constituţionale din România, prin lansarea de teme false, prin abaterea atenţiei de la litera şi spiritul legii şi prin acţiuni care destructurează instituţiile statului român. Din păcate, membrilor USL, aceste gesturi profund nedemocratice le sunt prezentate ca fiind „lupta împotriva lui Traian Băsescu”, fapt care scindează iremediabil societatea românească“.

Cele mai citite

Deputatul conservator Dan Poulter a trecut în barca Partidului Laburist

Deputatul conservator Dan Poulter, fost ministru al sănătăţii, a declarat sâmbătă presei că se alătură Partidului Laburist, ceea ce reprezintă un motiv de îngrijorare...

Burduja își face campanie pe motocicletă. “Este adevăratul candidat al dreptei”, susține Ciucă

Sebastian Burduja, candidatul PNL la funcția de primar general al Capitalei, apare în câteva fotografii în postură de motociclist, aceste imagini fiind postate chiar...

Mesaje de Florii 2024 // Cele mai frumoase urări pe care le puteți face sărbătoriților

Mesaje de Florii 2024// Duminica Floriilor este celebrată cu o săptămână înainte de Paște, adică pe 28 aprilie, și este un prilej de sărbătoare...
Ultima oră
Pe aceeași temă