11 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSportCum s-a calificat națională Slovaciei la Campionatul European de Fotbal din 2024...

Cum s-a calificat națională Slovaciei la Campionatul European de Fotbal din 2024 – rezultate, predicții și șansele la câștigarea trofeului

Slovacia, aflată pentru a treia oară la un Campionat European de Fotbal, va face parte din Grupa E la Campionatul European din 2024. În această grupă, una dintre adversare va fi naționala României, care a câștigat grupa I din calificări, alături de Belgia. Cea de-a patra adversara urmează să fie stabilită la finalul lunii martie 2024, dintre Israel, Bosnia, Islanda și Ucraina.

Fază dintr-un meci de fotbal – jucători disputând-si mingea

Două dintre aceste potențiale adversare, Bosnia și Islanda, au făcut parte din grupa de calificări, despre care vom vorbi în cele ce urmează. Citește mai departe și vezi și care sunt șansele României de a ajunge în optimi, așa cum au fost pronosticate de AI și de specialiștii sportivi.

Slovacia, calificată la Europeanul de Fotbal din 2024 de pe poziția secundă – cum s-au descurcat slovacii în campania de calificare

Informații despre fotbalul slovac pot fi citite pe  stavkova-kancelaria.com.

Tragerea la sorți a repartizat echipa națională a Slovaciei în grupa de calificare J, acolo unde adversari i-au fost reprezentativele Portugaliei, Luxemburgului, Bosniei, Islandei și Liechtensteinului. Primul meci a fost o remiză neașteptată împotriva naționalei din Luxemburg, urmată de o victorie cu 2 la 0 împotriva Bosniei. În cel de-al treilea meci în campania de calificare, slovacii au învins la diferență de un gol, cu 2 la 1 reprezentativa Islandei.

Tot la limită a trecut și de Liechtenstein în cel de-al patrulea meci al grupei, scorul final fiind de 1 la 0. Cea de-a cincea partidă din grupa J a adus pe terenul propriu echipa Portugaliei, care i-a administrat prima înfrângere echipei slovene, dar la un scor minim, de numai 1 la 0. În partida cu numărul șase, Slovacia s-a impus categoric pe teren propriu contra naționalei din Liechtenstein.

Următorul meci a fost disputat împotriva Portugaliei, pe terenul acesteia, scorul cu care s-a încheiat partida fiind de 3 la 2 pentru portughezi. În ultimele trei meciuri ale grupei J, Slovacia și-a adjudecat toate punctele puse în joc împotriva echipei naționale a Luxemburgului (1 la 0), Islandei (4 la 2) și Bosniei (2 la 1).

Campania de calificări la Campionatul European de Fotbal din 2024 s-a finalizat pentru Slovacia cu poziționarea pe locul secund. În contul de joc, echipa națională slovacă și-a trecut 22 de puncte (atât câte a obținut și echipa națională a României), șapte victorii, un egal și două înfrângeri. Golaverajul a fost unul cu 17 goluri marcate și 9 primite.

Valoarea de piață poziționează Slovacia înaintea României în grupa E

Având o valoare de piață de aproape 167.5 milioane de Euro, Slovacia are un loc superior României, care este evaluată la 72.1 milioane de Euro. Belgia este cea mai valoroasă echipă din grupa E, fiind cotată la 400 milioane de Euro.

Dintre potențialele candidate la ocuparea celui de-al patrulea loc ce este vacant în grupa E, Ucraina prezintă cea mai mare cotă de piață – 291.5 milioane de Euro. În ordine descrescătoare, Bosnia este evaluată la 86.4 milioane de Euro, Israel la 45 milioane de Euro, în timp ce lotul Islandei este evaluat la 40.7 milioane de Euro.

Predicții privind șansele de calificare din grupa E de la Campionatul European de Fotbal din 2024 și pentru câștigarea trofeului ale Slovaciei

Slovacia va debuta la acest campionat chiar împotriva favoritei la câștigarea grupei E, dar și a uneia dintre principalele naționale creditate cu șanse reale la câștigarea trofeului – Belgia. Cel de-al doilea meci al reprezentativei slovace se va disputa împotriva echipei care încă nu a fost stabilită (Islanda, Ucraina, Bosnia sau Isral). Ultima partidă din grupa îi va aduce în față chiar reprezentativa României.

Dintre toate echipele din grupa E, Slovacia nu se bucură de șanse reale la câștigarea grupei, fiind devansată inclusiv de cea de-a patra echipă care va fi stabilită în martie 2024. Însă, asemenea României, echipa națională a Slovaciei este creditată cu șanse de calificare în optimi. În ceea ce privește adjudecarea trofeului, Slovacia se poziționează după echipa națională română.

Reprezentativa României este văzută de specialiști ca fiind principala candidată la calificarea în optimi de pe poziția secundă în grupa E. Inclusiv programele de interpretare care se bazează pe aportul Inteligenței Artificiale creditează naționala de fotbal a României cu șanse peste medie la calificarea în optimile Campionatului European din 2024.

La precedentele participări, Slovacia a ajuns în optimi la Campionatul European din 2016, unde a fost învinsă de Germania cu 3 la 0. Iar la ediția din 2020, nu a ieșit din grupe, obținând doar trei puncte în meciul contra Poloniei, pe care a învins-o cu 2 la 1.  Rămâne de văzut dacă va reuși să aibă un parcurs mai bun la Campionatul din 2024 din Germania.

Cele mai citite

Pastorala de Paște a patriarhului Daniel

În lucrarea Domnului Nostru Iisus Hristos, vindecarea de o boală trecătoare nu este totul şi nu este ultimul scop al venirii Lui în lume,...

Pastorala de Paște a patriarhului Daniel

În lucrarea Domnului Nostru Iisus Hristos, vindecarea de o boală trecătoare nu este totul şi nu este ultimul scop al venirii Lui în lume,...

Povestea șeicilor liberali veniți să se scalde în manelele din Dâmbovița

Ilustrație: Marian Avramescu Pentru ca oamenii de rând să nu poată fi invidioși pe călătoriile președintelui Klaus Iohannis și pe cele ale președdintelui Partidului...
Ultima oră
Pe aceeași temă