17.3 C
București
luni, 26 februarie 2024
AcasăSportCum a ajuns Djokovic în sferturile de finală la US Open 2021

Cum a ajuns Djokovic în sferturile de finală la US Open 2021

După victoria cu 3-1 la seturi în faţa americanului Jenson Brooksby, liderul mondial Novak Djokovic este în sferturile de finală la US Open. În calea sârbului spre semifinale s-a interpus italianul Matteo Berrettini, pe care anul acesta l-a învins deja la Roland Garros şi la Wimbledon.

În vârstă de numai 20 de ani, Jenson Brooksby, locul 99 ATP, a început meciul foarte bine, 3-0 la game-uri, apoi repede 6-1. Primul set a fost aproape perfect, doar cu o singură eroare neforţată din partea tânărului tenismen american.

Sârbul „și-a revenit” şi a luat în stăpânire meciul: 3-0 la game-uri, apoi 6-3. Seturile 3 şi 4 nu i-au pus probleme lideurlui mondial: 6-2, 6-2.

Victoria îl aduce mai aproape pe Djokovic de visul câştigării titlului de Mare Şlem cu numărul 21, în dorinţa de a-i depăși pe elveţianul Roger Federer şi pe spaniolul Rafael Nadal, ambii cu câte 20 de titluri majore.

În sferturile de finală îl va înfrunta pe italianul Matteo Berrettini, favorit 6, care a trecut de germanul Oscar Otte (28 de ani, 144 ATP), scor 6-4, 3-6, 6-3, 6-2, după două ore şi 24 de minute de joc. Neamţul jucase 3 tururi de calificare.

În acest sezon, Djokovic şi Berrettini s-au duelat de două ori: la Roland Garros (sferturi de finală) şi la Wimbledon (finală). De fiecare dată s-a impus sârbul, care conduce cu 3-0 la general în disputele directe. Celălalt succes a venit în 2019, la Turneul Campionilor de la Londra. Între cei doi există și o diferenţă de vârstă de 9 ani (34-25).

Sferturile de finală asigură fiecărui jucător suma de 425.000 de dolari, iar semifinalele – câte 675.000 de dolari.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Coaliția PSD – PNL pregătește candidați comuni la europarlamentare. Ședința în care se decide lista a fost amânată pentru marți

Coaliția de guvernare, PSD - PNL, pregătește o listă comună de candidați pentru alegerile europarlamentare din iunie 2024. O ședință a liderilor Coaliției, în care...

Războiul din Ucraina, o imensă mașinărie de spălat bani

Afirmația din titlu nu-mi aparține. Ea a fost formulată de Mitch McConnell, liderul minorității republicane din Senatul american. Marii investitori își freacă mâinile. E...

Jumătate dintre mamela sub 14 ani dib UE se află în România

În România, în 2022, erau înregistrate peste 7.000 de mame minore, relevă documente al Ministerului Familiei, potrivit cărora numărul acestora a fost cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă