5.6 C
București
marți, 6 decembrie 2022
AcasăSportCum a ajuns Djokovic în sferturile de finală la US Open 2021

Cum a ajuns Djokovic în sferturile de finală la US Open 2021

După victoria cu 3-1 la seturi în faţa americanului Jenson Brooksby, liderul mondial Novak Djokovic este în sferturile de finală la US Open. În calea sârbului spre semifinale s-a interpus italianul Matteo Berrettini, pe care anul acesta l-a învins deja la Roland Garros şi la Wimbledon.

În vârstă de numai 20 de ani, Jenson Brooksby, locul 99 ATP, a început meciul foarte bine, 3-0 la game-uri, apoi repede 6-1. Primul set a fost aproape perfect, doar cu o singură eroare neforţată din partea tânărului tenismen american.

Sârbul „și-a revenit” şi a luat în stăpânire meciul: 3-0 la game-uri, apoi 6-3. Seturile 3 şi 4 nu i-au pus probleme lideurlui mondial: 6-2, 6-2.

Victoria îl aduce mai aproape pe Djokovic de visul câştigării titlului de Mare Şlem cu numărul 21, în dorinţa de a-i depăși pe elveţianul Roger Federer şi pe spaniolul Rafael Nadal, ambii cu câte 20 de titluri majore.

În sferturile de finală îl va înfrunta pe italianul Matteo Berrettini, favorit 6, care a trecut de germanul Oscar Otte (28 de ani, 144 ATP), scor 6-4, 3-6, 6-3, 6-2, după două ore şi 24 de minute de joc. Neamţul jucase 3 tururi de calificare.

În acest sezon, Djokovic şi Berrettini s-au duelat de două ori: la Roland Garros (sferturi de finală) şi la Wimbledon (finală). De fiecare dată s-a impus sârbul, care conduce cu 3-0 la general în disputele directe. Celălalt succes a venit în 2019, la Turneul Campionilor de la Londra. Între cei doi există și o diferenţă de vârstă de 9 ani (34-25).

Sferturile de finală asigură fiecărui jucător suma de 425.000 de dolari, iar semifinalele – câte 675.000 de dolari.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

România în Schengen: Cătălin Predoiu a discutat cu ambasadoarea Regatului Suediei, Therese Hyden

Poziţia Guvernului de la Stockholm de susţinere a intrării României în spaţiul Schengen, Legile Justiţiei şi activitatea procurorilor din România care anchetează infracţiuni din...

Bugetul pe 2023, plin de surprize: venituri mai mari, dar și taxe în plus

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat că în bugetul pe 2023 vor fi alocate 110 miliarde lei pentru investiții, ceea ce înseamnă 7,2% din PIB,...

Leonardo Badea (BNR): Inversarea regimului banilor ieftini implică ajustări ale tendințelor piețelor financiare internaționale

Pentru o foarte lungă perioadă de timp activitatea pe piețele financiare internaționale a fost dominată de așteptările privind menținerea de către principalele bănci centrale...
Ultima oră
Pe aceeași temă