23.2 C
Bucharest
Tuesday, 3 October 2023
HomeSportCulise

Culise

PNL si-a impus secretar general la Camera Deputatilor

Biroul Permanent al Camerei Deputatilor a fost ieri de acord cu desemnarea candidatului PNL Georgeta Ionescu in functia de secretar general al Camerei Deputatilor. Impotriva Georgetei Ionescu nu s-au exprimat in sedinta conducerii Camerei decat patru abtineri. Mihai Unghianu, fostul secretar general, a fost acceptat in unanimitate pe functia de secretar general adjunct. Georgeta Ionescu, fosta secretara a grupului PNL de la Camera Deputatilor, a fost pana acum secretar de stat la Ministerul pentru Relatia cu Parlamentul. A.V.D.

Sorin Ovidiu Vantu admite oficial ca detine Realitatea TV

Sorin Ovidiu Vantu a anuntat ieri ca a incheiat negocierile pentru preluarea companiei Blue Link Comunicazioni, detinatoare a pachetului majoritar in trustul de presa Realitatea. “Aceasta tranzactie a fost perfectata prin intermediul Blue Link Comunicazioni Cipru, al carei proprietar este domnul Vitalie Dobanda, interpusul familiei mele in raporturile juridice si fiscale cu statul cipriot”, se arata in comunicat. SOV precizeaza ca, in sedinta de astazi a Consiliului National al Audiovizualului, Vitalie Dobanda il va reprezenta si va depune documentatia necesara.

OADO n-a gasit centre de detentie ale CIA in Romania

Organizatia pentru Apararea Drepturilor Omului (OADO) a informat ieri Biroul Permanent al Camerei Deputatilor ca a efectuat o investigatie in legatura cu acuzatiile internationale aduse Romaniei potrivit carora ar gazdui pe teritoriul tarii noastre centre de detentie ale CIA unde ar fi torturat teroristi. In scrisoarea adresata Biroului Permanent, Florentin Scaletchi arata ca membrii organizatiei sale nu au gasit nici o dovada care sa sustina acuzatiile aduse tarii noastre. Insa in finalul scrisorii OADO arata: “Nu poate fi exclusa supozitia privind transferul pe calea aerului al unor detinuti suspectati de terorism in situatia in care acestia, dupa aterizare, nu au parasit bordul avioanelor”.A.V.D.

Leonida Lari a demisionat din PRM

Deputatul Leonida Lari a anuntat ieri Biroul Permanent al Camerei Deputatilor ca in data de 19 ianuarie a demisionat din PRM, devenind parlamentar independent. Corneliu Vadim Tudor ramane astfel fara poeta de peste Prut, dupa ce, in cele doua sesiuni de anul trecut, a mai pierdut si alti parlamentari.A.V.D.

Marius Oprea, seful IICC

Conducerea PNL sustine desemnarea istoricului Marius Oprea in calitate de director executiv al Institutului pentru Investigarea Crimelor Comunismului. Premierul Calin Popescu Tariceanu a sustinut ieri ca liberalii au salutat decizia sa referitoare la desemnarea membrilor Institutului. “Trecutul, moralitatea si onorabilitatea membrilor Colegiului reprezinta cele mai bune garantii ale ducerii la indeplinire a misiunii Institutului”, a comentat Tariceanu. R.G.

Cele mai citite

Rezervele valutare ale BNR au crescut cu 9,9%, în septembrie, față august 2023

Rezervele valutare ale Băncii Naţionale a României se situau la nivelul de 59,238 miliarde de euro, la 30 septembrie 2023, în creştere cu 9,9%,...

Care sunt minciunile pe care ți le ascund cei din jur

 Pentru a afla mai multe despre o persoană, este suficient să o privești cu atenție în ochi! Spre exemplu, felul în care clipește...

Accident grav în Suceava, pe E85: O mașină s-a răsturnat la Bunești

 Un autoturism în care se aflau patru persoane, dintre care doi copii, s-a răsturnat, marţi dimineaţă, pe drumul naţional DN 2 (E85), în...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies