9.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSportCSM îi cere președintelui Iohannis să retrimită Legea salarizării unitare în Parlament....

CSM îi cere președintelui Iohannis să retrimită Legea salarizării unitare în Parlament. Reacția ministrului Muncii

Consiliul Superior al Magistraturii i-a cerut, luni, președintelui Klaus Iohannis să retrimită legea salarizării în Parlament, pentru a fi analizate mai multe amendamente, au declarat, pentru Agerpres, surse din Consiliu.

Potrivit acelorași surse, CSM mai cere și analizarea amendamentelor privind diferențele salariale dintre judecătorii și procurorii de pe același palier.

Vineri, secțiile unite ale ÎCCJ au constatat că nu sunt întrunite condițiile pentru sesizarea CCR pentru eventuale elemente de neconstituționalitate ale legii cadru privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice.

Proiectul legii salarizării unitare a personalului bugetar a fost adoptat miercuri în plenul Camerei Deputaților, cu amendamente.



Citește și: Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu: Klaus Iohannis nu are motiv să retrimită Legea salarizării unitare la Parlament

"Eu cred că nu are niciun motiv să o retrimită în Parlament. De altfel, noi pe zi ce trece demontăm toate aceste minciuni, inclusiv că s-au crescut salariile doar la demnitari și culmea este că la demnitari scad și la toți ceilalți bugetari au crescut salariile. (…) Nu cred că are niciun motiv să retrimită Parlamentului legea înapoi", a declarat Lia Olguța Vasilescu.



 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă