10.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSportCriză financiară la Tottenham! Englezii au împrumutat 175 de milioane de lire

Criză financiară la Tottenham! Englezii au împrumutat 175 de milioane de lire

După ce competiţiile au fost suspendate în martie din cauza pandemiei, gruparea londoneză a estimat că va pierde peste 200 de milioane de lire sterline până în iunie 2021, deoarece nu va mai obţine bani din vânzarea de bilete la meciurile echipei sau de pe urma altor activităţi desfăşurate pe stadionul său (conferinţe, concerte, alte sporturi).

Preşedintele lui Tottenham, Daniel Levy, a subliniat că în 20 de ani de când se află la conducerea clubului, acesta nu s-a confruntat cu probleme atât de mari ca acelea apărute după izbucnirea pandemiei de Covid-19.

Stadionul lui Tottenham, a cărui construcţie a costat 1 miliard de lire sterline, ar fi urmat să găzduiască o partidă a echipei de rugby Saracens, duelul boxerilor Anthony Joshua şi Kubrat Pulev pentru titlul mondial la categoria grea şi mai multe meciuri din Liga profesionistă de fotbal american (NFL).

Premier League se va relua pe 17 iunie, dar în viitorul apropiat nu vor avea loc meciuri cu spectatori. În aceste condiţii, Tottenham a făcut apel la Covid Corporate Financing Facility (CCFF), un mecanism instituit de guvern pentru împrumuturi pe termen scurt, iar fondurile nu vor fi obţinute pentru a aduce jucători.

La sfârşitul lui martie, Tottenham a provocat indignare când a anunţat că va plasa în şomaj tehnic 550 de angajaţi, care nu sunt jucători. Clubul a renunţat apoi la această idee.

Cele mai citite

VIDEO. Mai multe persoane au fost reținute pentru trafic de droguri. Una din ele, prinsă în flagrant

La data de 25 aprilie 2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Constanța (DIICOT) au dispus...

Nicu Ștefănuță: „În sfârșit, directiva privind violența împotriva femeilor a fost adoptată”

În ultima sesiune plenară din legislatura actuală, Parlamentului European a votat primul act legislativ al UE privind violența împotriva femeilor și violența domestică, care...

Crizele și economia

Organizările au, fiecare, o finalitate a cărei satisfacere asigură identitatea. Multe întâmpină azi dificultăți, dar și  crize.  Este criză atunci când dificultățile periclitează...
Ultima oră
Pe aceeași temă