27.4 C
București
sâmbătă, 25 mai 2024
AcasăSportCriză financiară la Tottenham! Englezii au împrumutat 175 de milioane de lire

Criză financiară la Tottenham! Englezii au împrumutat 175 de milioane de lire

După ce competiţiile au fost suspendate în martie din cauza pandemiei, gruparea londoneză a estimat că va pierde peste 200 de milioane de lire sterline până în iunie 2021, deoarece nu va mai obţine bani din vânzarea de bilete la meciurile echipei sau de pe urma altor activităţi desfăşurate pe stadionul său (conferinţe, concerte, alte sporturi).

Preşedintele lui Tottenham, Daniel Levy, a subliniat că în 20 de ani de când se află la conducerea clubului, acesta nu s-a confruntat cu probleme atât de mari ca acelea apărute după izbucnirea pandemiei de Covid-19.

Stadionul lui Tottenham, a cărui construcţie a costat 1 miliard de lire sterline, ar fi urmat să găzduiască o partidă a echipei de rugby Saracens, duelul boxerilor Anthony Joshua şi Kubrat Pulev pentru titlul mondial la categoria grea şi mai multe meciuri din Liga profesionistă de fotbal american (NFL).

Premier League se va relua pe 17 iunie, dar în viitorul apropiat nu vor avea loc meciuri cu spectatori. În aceste condiţii, Tottenham a făcut apel la Covid Corporate Financing Facility (CCFF), un mecanism instituit de guvern pentru împrumuturi pe termen scurt, iar fondurile nu vor fi obţinute pentru a aduce jucători.

La sfârşitul lui martie, Tottenham a provocat indignare când a anunţat că va plasa în şomaj tehnic 550 de angajaţi, care nu sunt jucători. Clubul a renunţat apoi la această idee.

Cele mai citite

Accident pe autostrada Transilvania. Un bărbat a murit

Un bărbat în vârstă de 30 de ani a pierit sâmbătă, 25 mai 2024, într-un tragic accident rutier petrecut pe autostrada Transilvania. Bărbatul a fost...

Bărbatul suspectat de violarea şi uciderea fetiţei de opt ani din comuna Albeşti a fost prins

Bărbatul suspectat de violarea și uciderea fetiței de opt ani din comuna Albești a fost capturat de polițiști, conform purtătorului de cuvânt al Inspectoratului...

Accident pe autostrada Transilvania. Un bărbat a murit

Un bărbat în vârstă de 30 de ani a pierit sâmbătă, 25 mai 2024, într-un tragic accident rutier petrecut pe autostrada Transilvania. Bărbatul a fost...
Ultima oră
Pe aceeași temă