13.6 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăSportHandbalCristina Neagu spune că ediţia Campionatului European – EHF EURO 2022 este...

Cristina Neagu spune că ediţia Campionatului European – EHF EURO 2022 este ultima pentru ea

Handbalista Cristina Neagu a anunţat, joi, că ediţia Campionatului European – EHF EURO 2022 din Slovenia, Macedonia de Nord şi Muntenegru a fost ultima din cariera sa şi că nu s-a încheiat aşa cum şi-ar fi dorit.

„Ultimul Campionat European pentru mine. Nu s-a încheiat aşa cum mi-aş fi dorit, dar am dat totul pe teren, aşa cum fac de fiecare dată. Mulţumesc tuturor celor care sunteţi mereu alături de mine, în zilele bune, dar mai ales în cele mai puţin bune!”, a scris Neagu pe pagina sa de Facebook, potrivit cotidianul.ro.

Naţionala feminină de handbal a României a fost învinsă de Germania cu scorul de 32-28 (16-14), miercuri, la Skopje, în ultimul său meci din Grupa principală 2 şi de la Campionatul European – EHF EURO 2022 din Slovenia, Macedonia de Nord şi Muntenegru.

După 28-29 cu Olanda, 21-35 cu Franţa, 31-23 cu Macedonia de Nord, toate în prima fază a grupelor, 28-27 cu Spania, 34-35 cu Muntenegru şi 28-32 cu Germania, în faza a doua a grupelor, România a încheiat turneul final pe locul 12.

Cristina Neagu afirmă că ediția Campionatului European din 2022 este ultima pentru ea, fiind și cea mai bună marcatoare din istorie a competiției

România a participat la toate ediţiile Campionatului European cu o singură excepţie (2006), cel mai bun rezultat fiind medalia de bronz din 2010.

Cristina Neagu este cea mai bună marcatoare din istoria Campionatului European de handbal feminin, cu 303 goluri, precum şi într-un clasament combinat cu cel al Campionatului European masculin, după ce l-a depăşit pe islandezul Gudjon Valur Sigurdsson (288 goluri).

Neagu a fost foarte supărată după meciul pierdut cu Muntenegru, acuzând arbitrajul potrivnic al austriecelor Ana Vranes şi Marlis Wenninger.

”România merită mai mult respect. Eu merit mai mult respect. Ce s-a întâmplat noaptea trecută trece dincolo de fair play şi respect, valori pe care le preţuiesc mult în sportul nostru. Un moment trist pentru handbal în general”, a scris Neagu pe Facebook după meciul amintit.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Soluția  3 D împotriva administrației #rezist a Bucureștiului

Deși lansată târziu în cursa electorală, Gabriela Firea a ajuns rapid să-i sufle în ceafă lui Nicușor Dan, fiindcă are singurul proiect administrativ cu...

Columbia a anunțat că va rupe relațiile diplomatice cu Israelul

Președintele columbian Gustavo Petro a declarat, miercuri, că țara sa va rupe relațiile diplomatice cu Israelul, pe al cărui lider l-a acuzat de „genocid”...

Semifinale Liga Campionilor: Borussia Dortmund a învins-o Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (1-0)

Borussia Dortmund a învins-o pe Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (1-0), miercuri seara, pe teren propriu, în prima manşă a semifinalelor Ligii Campionilor...
Ultima oră
Pe aceeași temă