13.2 C
București
vineri, 10 mai 2024
AcasăSportConstantin Simirad, sigur pe al doilea mandat de preşedinte al CJ Iaşi...

Constantin Simirad, sigur pe al doilea mandat de preşedinte al CJ Iaşi după 2012

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Iaşi, Constantin Simirad, a declarat, miercuri, că nu vede niciun concurent politic care să-l învingă la viitoarele alegeri la care va candida pentru un nou mandat, susţinut, cel mai probabil, de PDL şi UNPR.

Simirad a spus, într-o conferinţă de presă, că nu vede deocamdată niciun concurent serios la şefia CJ, el precizând că nu se vor înghesui mulţi candidaţi, mai ales dintre parlamentari, în condiţiile în care alegerile locale s-ar putea desfăşura în aceeaşi zi cu scrutinul pentru parlament.

“Nu poţi lăsa să candideze oameni cu cinci – şase la sută aderenţă în judeţ. Atâta au cei care acum vor să candideze la CJ. Va fi un vid de candidaţi, pentru că parlamentarii nu se vor înghesui la locale, dacă alegerile se vor suprapune cu parlamentarele. Nimeni nu va risca”, a afirmat Simirad, citat de Mediafax.

Întrebat dacă va candida pentru un nou mandat de preşedinte al CJ Iaşi, susţinut de PDL şi UNPR, Simirad a spus că va fi “candidatul cetăţenilor judeţului Iaşi”.

“Mă va susţine multă lume, voi fi candidatul cetăţenilor judeţului Iaşi. Mă vor susţine şi membri PSD şi PNL, nu doar cei din PDL şi UNPR”, a precizat Simirad.

Surse din mediul politic ieşean afirmă că actualul şef al CJ Iaşi, Constantin Simirad, va candida ca independent la viitoarele alegeri, tot la preşedinţia CJ, urmând a fi susţinut de UNPR şi PDL.

Potrivit unei decizii luate de USL la nivel central, această alianţă va susţine la CJ un liberal, numele acestuia nefiind încă stabilit. Conservatorii ieşeni au anunţat că vor avea candidat propriu la Consiliul Judeţean, cel mai probabil, Vasile Şalaru, liderul PC Iaşi.

Cele mai citite

Premierul a sesizat că plătim aceeași bani pentru cantități mai mici și cere sancțiuni pentru comercianți

Premierul Marcel Ciolacu anunţă că urmează să fie elaborată o reglementare în baza căreia producătorii vor fi obligaţi să semnaleze vizibil pe ambalaj, în...

Ministrul italian al familiei a fost huiduită de persoane care susțin dreptul la avort

Ministrul italian al familiei, Eugenia Roccella, a fost huiduită joi de protestatari din cauza poziţiei sale critice privind dreptul la avort, motiv pentru care...

Fiorentina, în finala Conference League, pentru al doilea an consecutiv

Fiorentina a remizat în deplasare cu FC Bruges, scor 1-1, și s-a calificat pentru al doilea an la rând în finala Conference League, a...
Ultima oră
Pe aceeași temă