1.8 C
Bucharest
Tuesday, 5 December 2023
HomeSportComisiile de cultură încep, luni, audierile pentru alegerea CA al TVR

Comisiile de cultură încep, luni, audierile pentru alegerea CA al TVR

Comisiile de cultură încep, luni, audierile pentru alegerea Consiliului de Administraţie al televiziunii publice, a anunţat miercuri secretarul Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, citat de Agerpres.

Marcel Ciolacu a precizat că marţi este zi de plen, şedinţa comună a Camerei Deputaţilor şi a Senatului, apoi este programată şedinţa Biroului permanent al Camerei Deputaţilor. 

Până în prezent, doar PNL și UDMR au depus propuneri la Comisia pentru cultură a Camerei Deputaților. Liberalii i-au propus pe Ionica Stănciulescu şi Cristian Petcu drept membri plini, iar pentru supleanţi pe Adriana Meseşan şi Radu Carp. UDMR a propus-o ca membru plin pe Debreczeni Hajnal, iar ca membru supleant pe Rostas Peter Istvan. 

Citește și: Kovesi, despre un control DNA la TVR: Când suntem chemați, venim!

Copreşedintele ALDE Călin Popescu-Tăriceanu afirma, zilele trecute, că în noul CA al televiziunii publice va propune ca membru plin pe Cristian Hadji-Culea, iar ca supleant pe Marius Epure. 

Consiliul de Administraţie al TVR a fost demis, după ce raportul de activitate al televiziunii publice pe anul 2014 a fost respins în plenul Parlamentului pe 23 septembrie 2015. În aceeaşi zi, Irina Radu a preluat conducerea interimară, după votul din plen. 

Conform Legii 41/1994, CA al TVR este alcătuit din 13 membri: opt din partea grupurilor parlamentare, potrivit ponderii lor în Parlament, unul din partea preşedintelui ţării, unul din partea Guvernului, doi din partea angajaţilor şi unul din partea minorităţilor naţionale. Preşedintele CA este validat de către Parlament dintre membrii titulari. Consiliul de Administraţie este numit pe o perioadă de patru ani. 

Citește și: Surse: Cristian Petcu si Oana Stanciulescu, propunerile liberalilor în CA al TVR

Cele mai citite

Nu va fi niciun vot pe tema intrării în Schengen, la actualul Consiliu JAI

Consiliul JAI care se desfășoară în perioada 4 - 5 decembrie 2023 nu are pe ordinea de zi nicio discuție privind o nouă extindere...

Cine este directorul de la ANSVSA care a primit de cinci ori aviz ORNISS negativ

Un document intern al Autorității Naționale Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) scoate în evidență o situație incredibilă în care se află...

Rusia – Ucraina, ziua 650: Ucraina, vizată de peste 20 de drone rusești

Ucraina susține că teritoriul său a fost vizat în timpul nopţii de 23 de drone de luptă ruseşti, precum şi de o rachetă.Un număr...
Ultima oră
Pe aceeași temă