20.9 C
Bucharest
Friday, 29 September 2023
HomeSportColumbianul Egan Bernal a câștigat Turul Franței

Columbianul Egan Bernal a câștigat Turul Franței

Egan Bernal este primul columbian câştigător al acestei competiţii şi, la vârsta de 22 de ani, cel mai tânăr învingător de după război.

Bernal a preluat tricoul galben vineri, după etapa a 19-a, antepenultima. El a intrat şi în posesia tricoului alb, rezervat celui mai bun rutier sub 25 de ani. De remarcat este faptul că Bernal nu a câştigat nicio etapă a Turului.

Echipa Ineos, fostă Sky, a triumfat pentru a şaptea oară în ultimele opt ediţii ale “Marii Bucle”.

Caleb Ewan, sosit în 3:04:08, a reuşit duminică al treilea lui succes de etapă. Podiumul ultimei etape a fost completat de olandezul Dylan Groenewegen (Jumbo-Visma) şi italianul Niccolo Bonifazio (Total Direct Energie), cu acelaşi timp cu învingătorul.

Bernal a încheiat cu timpul de 82 h 57 min 00 sec, fiind urmat de coechipierul său britanic de la Ineos, Geraint Thomas, câştigătorul de anul trecut, la 1 min 11 sec, şi de olandezul Steven Kruijswijk (Jumbo-Visma), la 1 min 31 sec.

Pe locul 4 s-a clasat germanul Emanuel Buchmann (Bora-hansgrohe), la 1 min 56 sec. Francezul Julian Alaphilippe (Deceuninck-Quick Step), mult timp purtător al tricoului galben, a ocupat locul 5, la 4 min 04 sec.

Cele mai citite

Cele 4 beneficii ale probioticelor. Ce efect au asupra creierului

Studiile au evidențiat că probioticele pot susține sistemul imunitarConform studiului, acest lucru se întâmplă prin stimularea producției de anticorpi și a celulelor imunitare. Mai...

Guvernul vrea să adune bani de pretutindeni. După oameni și băncile vor plăti în plus, iar redevențele vor fi majorate

Impozitul de 2% pe cifra de afaceri a băncilor pe o perioadă de doi ani va avea un impact de 350 milioane lei, iar...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies