-0.1 C
București
joi, 9 decembrie 2021
AcasăSportCNMR propune creșterea numărului de city manageri, ca o soluție pentru scăderea...

CNMR propune creșterea numărului de city manageri, ca o soluție pentru scăderea corupției

Coaliția Națională pentru Modernizarea României propune modificarea Legii 215 din 2001 privind administrația publică locală, în sensul creșterii numărului de city manageri.

Această modificare legislativă ar încuraja scăderea corupției, consideră Alexandru Cumpănașu, președintele CNMR.

Propunerea a fost prezentată în cadrul Forumului Naţional al Asociatiei Administratorilor Publici din Romania, care s-a desfășurat în zilele de 17 și 18 decembrie 2016 la Predeal.

Asociația Administratorilor Publici din Romania (AAPRO), membră a CNMR, militează pentru profesionalizarea actului de guvernare-cetățean și pentru dezvoltarea sustenabilă și durabilă a comunităților locale.

Pe lângă cei 100 de administratori publici și trei primari, din afara județului Brașov, la eveniment au participat: Alexandru Cumpănașu, președintele CNMR, Mihai Adrian Groșan, Directorul Direcției pentru Descentralizarea Administrației Publice din MDRAP și prof.dr. Florin Nemțanu de la Universitatea Politehnică București.

Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

SUA vor să afle dacă Iranul este sincer privind programul nuclear

SUA au afirmat miercuri, în ajunul reluării negocierilor pentru salvarea acordului privind programul nuclear al Iranului, că vor stabili rapid dacă Iranul este în...

Poporul român naște miracole: de la Lucia Hossu Longin, la Vlad-Ștefan Oros

România are trecut și viitor. N-are prezent. Asta am constat din derularea evenimentelor parcurse în ziua de ieri. Guvernul a relaxat restricțiile. E liber...

Unde va ajunge compromisul pentru salariile din învățământ

Angajații din sistemul de învățământ s-au obișnuit deja de mulți ani să fie categoria socio-profesională cea mai vitregită de salarii bune sau măcar decente. Acum,...
Ultima oră
Pe aceeași temă