14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSportClubul sportiv Făurei, proiect de suflet pentru Bănel Nicoliță

Clubul sportiv Făurei, proiect de suflet pentru Bănel Nicoliță

 

 De fapt, după ce a abandonat cariera de performanță, Nicoliță s-a întors pe meleagurile natale și a demarat de la zero un proiect fotbalistic, cu valențe educative.

Bănel Nicoliță a preluat această echipă în campionatul județean și a reușit să o promoveze în Liga a III-a. La 37 de ani, Bănel Nicoliță este antrenor, jucător și acționar la club. El are alături mai mulți sponsori din localitate și din împrejurimi, iar autoritățile locale, de asemenea, îl ajută implicându-se.

CS Făurei evoluează în seria a II-a a Ligii a III-a, fiind pe locul 14, penultimul, cu numai 8 puncte acumulate după 11 etape. În ultimul meci, CS Făurei s-a deplasat în capitală, pierzând meciul cu Progresul Spartac cu 5-1. Eșecul la scor drastic nu a afectat însă calitatea evoluției lui Bănel Nicoliță, care a început jocul pe un post inedit, cel de fundaș central, pe care evoluează însă de la începutul campionatului. El a alergat mult, în stilul său caracteristic, având unele intervenții foarte bune. După aceea a trecut atacant, folosindu-și din plin viteza nativă. La o astfel de acțiune a obținut penalty-ul din care tot el a înscris golul de onoare al brăilenilor.

Parafrazarea lui Gabriel Garcia Marquez, care spunea că ”vârsta nu este cea pe care o ai, ci cea pe care o simți”, pare a fi concluzia pentru acest meci în care Bănel Nicoliță a fost felicitat sincer chiar de către oficialii și suporterii de la Progresul Spartac.

 

Planuri de lungă durată la Făurei

”Obiectivul meu pentru această formație este să închegăm o echipă bună și să jucăm un fotbal frumos. Pentru acest sezon ne propunem evitarea retrogradării, după care sper să creștem treptat. În cazul în care vor fi suficienți bani ca să susținem performanța, atunci ne vom gândi, eventual, la promovarea în liga secundă”, declară în exclusivitate pentru „România liberă” Bănel Nicoliță.

La echipă îi sunt coechipieri doi frați, Stelică și Andrei, iar majoritatea fotbaliștilor sunt tineri din localitate sau din comunele limitrofe. Următorul meci, pentru CS Făurei, va fi în campionat, pe 10 noiembrie, ora 14.00, pe teren propriu cu SC Popești-Leordeni.

 

Cine este Bănel Nicoliță

A debutat la Dacia Unirea Brăila, în Liga a II-a, după care a mai jucat la Poli Timișoara și FCSB, Viitorul Constanța și ASA Tg. Mureș. În total, în prima ligă românească a strâns peste 300 de meciuri. S-a transferat apoi în Franța, unde a îmbrăcat tricoul unor echipe renumite precum St. Etienne și Nantes. În prima divizie din Hexagon a disputat 42 de meciuri.  În Cipru a fost legitimat la Aris Limassol. A câștigat două titluri cu roș-albaștrii, o Cupă și o Supercupă a României, iar cu St. Etienne a cucerit Cupa Ligii Franței. A evoluat în cupele europene, fiind internațional român de juniori și tineret. La prima reprezentativă are 37 de tricouri și un gol marcat, fiind inclus în lotul cu care am participat la Campionatul European din 2008.

 

Autogolgheterul

Bănel Nicoliță a rămas în memoria colectivă și prin două autogoluri marcate la interval scurt de timp. Pe 1 noiembrie 2006, în grupele Ligii Campionilor, pe Santiago Bernabeu, Real Madrid învingea cu 1-0 FCSB. Bănel a trimis atunci o pasă spre propriul portar, dar Cernea nu era acolo, așa că madrilenii au câștigat. În februarie 2008, Bănel Nicoliță a mai înscris un autogol de generic, la Iași, Poli învingând cu 2-1 FCSB.

Pentru dispoziția sa la efort, dar și pentru educația și bunul simț de care a dat dovadă permanent, Bănel Nicoliță a fost mereu iubit și apreciat de către publicul românesc.  

 

Cele mai citite

Declarațiile lui Cristiano Bergodi, înainte de Universitatea Craiova – Rapid

Cristiano Bergodi, antrenorul Rapidului, spune că formaţia sa trebuie să joace cu încredere şi curaj pentru a câştiga toate cele trei puncte în meciul...

Șobolanii au invadat spațiile verzi din Târgoviște. FOTO

Primăria Municipiului Târgoviște pare că a rămas restantă cu deratizarea în acest an. Șobolanii de mari dimensiuni au fost suprinși de cetățeni ai orașului-reședință a...

Grav accident auto pe DN2 – E85, în Vrancea! Opt persoane, rănite în urma coliziunii dintre un autoturism și un microbuz

Opt persoane au fost rănite, vineri, la intersecţia DJ 205 R Coteşti cu DN2 - E85, în urma coliziunii dintre un microbuz de transport...
Ultima oră
Pe aceeași temă