11.4 C
București
vineri, 10 mai 2024
AcasăSportCioloș despre reforma Justiției: Cine îl susține politic pe Toader trebuie să-și...

Cioloș despre reforma Justiției: Cine îl susține politic pe Toader trebuie să-și asume ce prezintă public, în calitate de ministru

Fostul premier Dacian Cioloș le atrage atenția lui Mihai Tudose și liderilor PSD asupra faptului că ei trebuie să-și asume propunerile ministrului Tudorel Toader cu privire la o eventuală reformă în Justiție.

"Eu zic așa, domnule Dragnea: ori spuneți răspicat că domnul Toader a lansat o enormitate, care nu este susținută de PSD — și atunci trebuie să demisioneze, ori recunoașteți public că nu mai controlați Guvernul și atunci colegii dumneavoastră de partid vor ști mai bine ce să facă. Dacă domnul Toader are legitimitate pentru că este susținut politic, cine îl susține trebuie să-și asume ceea ce dumnealui prezintă public de la pupitrul de ministru", a scris Cioloș, joi seară, pe pagina lui de Facebook.

Fostul premier este surprins de faptul că Liviu Dragnea îi "ceartă" pe cei care adus critici la propunerile de modificare a legislației justiției.

"Domnul Dragnea ne ceartă că ne-am grăbit să criticăm propunerile de modificare ale legilor justiției. Da, numai dumnealui a fost cel cumpătat… noi, toți ceilalți, în frunte cu președintele țării, cu procurorul general, cu judecătorii, ne-am agitat copilărește, fără să înțelegem ordinea lucrurilor. Au fost enunțate câteva principii, spune dumnealui, nimic grav în asta, de ce atâta agitație, nu-i așa?! Păi nu dumneavoastră, domnule Dragnea, i-ați cerut ministrului Toader să vină mai repede cu pachetul pe Justiție? Nu dumneavoastră spuneați în iarnă că nu știți nimic despre Ordonanța 13? Nu este acesta guvernul care implementează la literă programul PSD?", scrie Cioloș.


”Eu cred că propunerile unui singur om nu vor fi niciodată un atac la nimic. Dl. Tudorel Toader a ieşit într-o conferinţă şi a prezentat ceea ce, punctul de vedere al domniei sale, din consultările cu cei implicaţi… De aici până la a vorbi despre legile Justiţiei e o cale lungă, fiindcă acel pachet propus va trebui să primească nişte avize, de la CSM de exemplu. Practic a început abia acum dezbaterea publică efectiv. Când aceste lucruri se vor încheia, vom reveni cu ele în Guvern. Acolo vom lua o decizie în funcţie de poziţia publică exprimată de către români, de către tipul de avize de la cei care trebuie să dea avizele. Până atunci, mai e”, a spus premierul Mihai Tudose.

În opinia fostului premier Cioloș, actuala Putere încearcă punerea justiției sub control politic.

"Dacă vi se întâmplă să mai uitați, dumneavoastră vorbiți în calitate de lider al Coaliției de guvernare, iar domnul Toader în calitate de ministru al Guvernului României. Repet: al Guvernului României — o țară europeană, care respectă separarea puterilor în stat și independența justiției. Un stat de drept. Dacă în iarnă nu s-ar fi "agitat" și n-ar fi ieșit în stradă sute de mii de oameni, justiția, lupta împotriva corupției ar fi fost schilodite. Acum, când încercați din nou să vulnerabilizați statul de drept, să puneți justiția sub control politic, nu vă așteptați, bănuiesc, ca oamenii să stea liniștiți la locurile lor — ca să parafrazez un citat celebru și de tristă amintire — și să vă primească propunerile cu aplauze?!", a mai scris Cioloș.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Putin a vrut să guste din Europa, de ziua ei, dar a rămas doar cu oastea, a Ungariei, într-o măsea

Ilustrație: Marian Avramescu Cu ocazia Zilei Europei / Ziua Victoriei, președintele Federației Ruse, Vladimir Vladimirovici Putin, a vrut să guste din Bătrânul Continent și...

10 Mai – adevărata sărbătoare națională

Să sfârâie grătarele, micii să fie bine rumeniți, să cânte lăutarii! Acestea au fost imperativele Zilei de 9 Mai - Ziua Europei, cinstită, ieri,...

Putin a vrut să guste din Europa, de ziua ei, dar a rămas doar cu oastea, a Ungariei, într-o măsea

Ilustrație: Marian Avramescu Cu ocazia Zilei Europei / Ziua Victoriei, președintele Federației Ruse, Vladimir Vladimirovici Putin, a vrut să guste din Bătrânul Continent și...
Ultima oră
Pe aceeași temă