5.5 C
București
marți, 19 martie 2024
AcasăSportFotbalCFR Cluj are un nou președinte. Ce își propune Cristi Balaj

CFR Cluj are un nou președinte. Ce își propune Cristi Balaj

Noul conducător al grupării CFR Cluj este băimăreanul Cristian Balaj. Acesta a confirmat marți seara numirea în funcție. Noul președinte al ardelenilor a fost instalat după mai bine de două săptămâni de la demiterea lui Marian Copilu.

Printr-o postare în mediile sociale, Cristian Balaj a confirmat înţelegerea cu campioana României la fotbal, contractul urmând să fie semnat în zilele următoare.

Deşi pe listă s-au mai aflat Florin Prunea şi Dani Coman, liderul din Liga 1, formaţie calificată în grupele Conference League, s-a oprit la fostul arbitru.

“Confirm înţelegerea cu CFR Cluj, aceasta urmează să fie parafată în perioada următoare. În urma discuţiilor cu acţionarii, am rămas plăcut impresionat de proiectele serioase pe care mi le-au prezentat, în mod sprecial de cel al înfiinţării unei academii de juniori care va aduce un plus valoare, nu doar pentru viitorul clubului, cât şi pentru echipa naţională.

Discuţiile abordate au vizat atribuţiile funcţiei de preşedinte, iar singurul subiect legat de arbitraj a fost nevoia implementării sistemului VAR în România pentru a elimina greşelile majore.

Atenţia mea se îndreaptă acum şi către decizia WADA de a declara Agenţia Naţională Anti-Doping ca fiind neconformă până la adoptarea noii legi anti-doping.

Am decis ca preluarea funcţiei de preşedinte al CFR Cluj să fie făcută imediat după ce proiectul de lege în derulare intră pe făgaş normal în Parlament şi este asigurată procedura de urgenţă propusă în urma şedinţei de Guvern”, a spus Cristi Balaj pe reţelele de socializare.

Din 2019, Cristi Balaj este preşedintele Agenţiei Naţionale Anti-Doping (ANAD), instituţie cu care are contract până în 2024. După ce a încheiat cu arbitrajul, Balaj a fost preşedinte al AJF Baia Mare, din 2010.

Deși antrenorul Dan Petrescu anunţa zilele trecute că la CFR Cluj va sosi un fost mare internaţional al României, descrierea vizându-l pe Florin Prunea, fostul portar n-a fost însă acceptat de alte persoane din club. De asemenea, dorit de campioana ultimelor 4 ediţii din Liga 1 a fost şi Dani Coman, fost la Astra Giurgiu, acum la Hermannstadt, în divizia secundă.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

De la Forumul Economic Mondial,  la Forumul Economic de la Saint Petersburg

Pe harta Europei există două orașe, unul de 11.000 de locuitori și altul de 5,6 milioane, care au ceva în comun: găzduiesc cele mai...

Recital de goluri la Arad! UTA și FC Voluntari au făcut spectacol în prima etapă a play-out-ului

UTA Arad a învins-o pe FC Voluntari cu scorul de 4-3, pe teren propriu, luni seară, în prima etapă a play-out-ului Ligii 1. UTA...
Ultima oră
Pe aceeași temă