10.6 C
București
sâmbătă, 11 mai 2024
AcasăSportVIDEO: Ce spune Dragnea despre cazul Bica

VIDEO: Ce spune Dragnea despre cazul Bica

Preşedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a declarat că nimeni, şi nici el, nu a intervenit la premierul Victor Ponta în privința unei eventuale intervenţii pentru numirea Alinei Bica în funcţia de procuror general.

Citește și: Un nou dosar penal pe numele Alinei Bica. Ar fi luat 3,5 milioane de euro de la omul de afaceri Ioan Niculae

”Am auzit de nu-ştiu-ce acuzaţii în legătură că am propus-o eu pe Alina Bica să fie procuror general. Cui? Cui să o propun şi în faţa cui să o susţin?”, a spus Dragnea, citat de Mediafax.

În condiţiile în care jurnaliştii i-au atras atenţia că la momentul respectiv Victor Ponta era ministru interimar al Justiţiei şi că deci, numirile stăteau în ”pixul” acestuia, Dragnea a răspuns: ”Da, eu am spus-o şi public atunci şi în BPN că niciunul dintre noi nu trebuie să intervină la Victor Ponta pentru nicio propunere, pentru că nu sunt propuneri politice, ceea ce s-a şi întâmplat”.

”Nimeni nu a intervenit la Victor Ponta, nu numai eu. E foarte simplu”, a spus Dragnea.

Ziaristul Robert Turcescu a publicat duminică, pe blogul personal, o ordonanță a procurorilor DNA, în facsimil, în care se arată că a fost dispusă disjungerea mai multor dosare din dosarul "Alina Bica-ANRP".

În document se vorbește despre cazul omului de afaceri Ion Niculae care a apelat la vicepremierul Liviu Dragnea pentru o intervenție la Bica, pentru soluționarea favorabilă a dosarului său. În documentul DNA se spune că Bica a intervenit la procurorul de caz, cerându-i să oprească investigațiile pe care le făcea în legătură cu utilizatorul unui număr de telefon pe care îl folosea Dragnea. Pentru această intervenție, omul de afaceri i-a oferit lui Bica suma de 3,5 milioane de euro împreună cu promisiunea, făcută împreună cu Dragnea, sprijinului de a ajunge procuror general.

În documentul de pe blogul lui Turcescu mai apar numele lui Ovidiu Tender, Dorin Cocoș, Elena Udrea, Bogdan Buzăianu.

www_server_root = ‘http://worker.contentchannel.ro/play’;document.write(”);if(typeof flowplayerhtml == ‘undefined’) { document.write(”);}var domain = document.domain;var domain_split = domain.split(‘.’);var cHannel_domain = domain_split[domain_split.length-2] + “.” + domain_split[domain_split.length-1];document.write(unescape(“%3Cscript src=’http://worker.contentchannel.ro/player/singleplayerhtml_big/cdf53748871373a1f2744bc837b4fff3/”+ cHannel_domain +”‘ type=’text/javascript’%3E%3C/script%3E”));

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă