12.1 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSportCe se mai poate schimba în urma derby-ului FCSB-CFR de luni seara

Ce se mai poate schimba în urma derby-ului FCSB-CFR de luni seara

În etapa a 4-a ardelenii au obținut o victorie muncită cu FC Botoșani, în timp ce FCSB a pierdut fără drept de apel derby-ul din Bănie.

Statistica meciurilor directe din întreaga istorie a confruntărilor între cele două echipe în Liga 1 este favorabilă echipei antrenate de Anton Petrea. Din cele 60 de meciuri disputate, 22 au fost câștigate de FCSB, 16 de CFR și 22 de partide s-au încheiat la egalitate.

În cele 30 de confruntări în care a fost gazdă, FCSB a câștigat de 15, 10 meciuri terminându-se la egalitate și doar 5 fiind adjudecate de ardeleni.

Doar 5 dintre cele 22 de remize s-au terminat fără gol marcat, dintre care 4 pe terenul clujenilor.

Palmaresul personal al antrenorului Edward Iordănescu în confruntările cu FCSB în toate competițiile este de 4 victorii, 4 remize și 5 înfrângeri.

Un aspect inedit al confruntării dintre cele două echipe este media de vârstă a loturilor. În timp ce clujenii au cea mai mare medie, 29 ani și o lună, gazdele se laudă cu cea de a doua cea mai mică medie de vârstă din campionat, cu 24 de ani și 5 luni.

FCSB poate reveni în fruntea clasamentului doar cu o victorie, în timp ce un succes al lui CFR ar desprinde gruparea din Gruia la 5 puncte avans.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Povestea șeicilor liberali veniți să se scalde în manelele din Dâmbovița

Ilustrație: Marian Avramescu Pentru ca oamenii de rând să nu poată fi invidioși pe călătoriile președintelui Klaus Iohannis și pe cele ale președdintelui Partidului...

Mihai Viteazul a fugit ca Vijelie de pe cortul de AUR, ca să-i facă loc lui Uraganul să împartă Salam pentru adepții partidului

Ilustra'ieȘ Marian Avramescu Pentru a elimina orice urmă de revoltă ale fanilor marilor domnitori ai principatelor române, istoria se poate modifica, de dragul adepților...
Ultima oră
Pe aceeași temă