11.9 C
București
vineri, 10 mai 2024
AcasăSportCe decizie a luat ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, în privința voucherelor...

Ce decizie a luat ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, în privința voucherelor de vacanță. Modificarea se va aplica din 2018

Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a anunțat, marți, la postul de televiziune Antena 3, că voucherele de vacanţă şi normele de hrană se vor acorda de la începutul lui 2018 în bani.

"Mai mulţi bugetari iau tichete de masă anul acesta şi, de asemenea, este o ordonanţă de urgenţă, dată de Guvernul României, în care toţi bugetarii iau un voucher de vacanţă, dar care nu este în bani, cum este anul viitor, ci este tichet. S-a rămas pe această variantă, până la începutul anului viitor, iar la începutul anului viitor urmează să se acorde şi aceste drepturi, în bani de data aceasta, nu în tichet", a explicat Olguţa Vasilescu. 

Ministrul Muncii a afirmat, de asemenea, că au fost făcute o serie de reglaje în ceea ce priveşte salarizarea primarilor, făcându-se o diferenţiere între primarul de oraş şi primarul de comună, care au acelaşi număr de locuitori. 

"Nu a fost nicio majorare la primari. Sunt foarte mici reglaje. În general, înainte, în lege, se spunea localitate sub 20.000 de locuitori, de exemplu, dar nu se făcea distincţia dacă e vorba de oraş sau de comună, pentru că sunt şi comune foarte mari în România, până în 20.000 de locuitori. Practic, doar aceste reglaje au fost. Nu sunt creşteri pentru anumiţi primari. S-a făcut o diferenţiere între primar de oraş şi primar de comună, care au acelaşi număr de locuitori. Şi primarul general al Capitalei, atât a fost făcută", a precizat ministrul Muncii, subliniind că iniţial Comisia operase nişte scăderi, dar că "astăzi le-a adus la loc în varianta Senatului". 

Întrebată cum va explica românilor că de la 1 iulie salariile demnitarilor şi cele ale aleşilor locali vor creşte, iar toţi ceilalţi bugetari aşteaptă până anul viitor, ministrul Muncii a răspuns că anul acesta acesta au fost majorări în aproape tot sectorul bugetar. 

"Vreau să vă spun că până acum au crescut salariile în aproape tot sectorul bugetar. Este vorba de 15% pe care i-a obţinut ca şi majorare Educaţia, 15% Sănătatea, 20% Administraţia locală. Luna trecută iarăşi au fost 20% în agenţiile de mediu, Delta Dunării, OPC-uri, IMM-uri, iar acum, de la 1 iulie, se intră pe o grilă de salarizare, care nu priveşte doar demnitari, priveşte şi administraţia publică locală şi nu se putea trece administraţia publică locală pe o grilă separată, pentru că sunt în aceeaşi anexă, deci nu este majorare doar pentru demnitari. Anul acesta au fost majorări pentru toate categoriile de bugetari", a precizat Lia Olguța Vasilescu. 

Cele mai citite

Pentru că nu are talentul de ratangiu și simulator al fotbalistului român, Mbappe a răsuflat ușurat că PSG nu va disputa finala UCL cu...

Ilustrație: Marian Avramescu Fața nevăzută a fotbalistului-star francez Kylian Mbappe a avut un motiv foarte bun de bucurie după eliminarea formației pentru care încă...

Putin a vrut să guste din Europa, de ziua ei, dar a rămas doar cu oastea, a Ungariei, într-o măsea

Ilustrație: Marian Avramescu Cu ocazia Zilei Europei / Ziua Victoriei, președintele Federației Ruse, Vladimir Vladimirovici Putin, a vrut să guste din Bătrânul Continent și...
Ultima oră
Pe aceeași temă