10.1 C
București
vineri, 24 septembrie 2021

Ce atitudine a luat Federația Engleză de Fotbal după abuzurile rasiste de după finala EURO 2020

Anglia şi Italia au remizat cu 1-1 după prelungiri, iar Italia a câştigat la penalty-uri cu 3-2. Jucătorii Marcus Rashford, Jadon Sancho şi Bukayo Saka, toţi de culoare, au ratat loviturile de departajare.

„FA condamnă cu tărie toate formele de discriminare şi este îngrozită de rasismul din spaţiul online care a vizat unii dintre jucătorii noştri”, se menţionează în comunicat.

„Vom face tot ce putem pentru a sprijini jucătorii afectaţi, cerând în acelaşi timp pedepsele cele mai dure posibile pentru oricine este responsabil”, se mai precizează în comunicat.

Echipa a lansat, de asemenea, o declaraţie prin care condamnă abuzurile îndreptate împotriva jucătorilor săi pe reţelele de socializare.

Poliţia britanică a spus că va investiga postările online.

„Suntem conştienţi de o serie de comentarii ofensive şi rasiste pe reţelele sociale care sunt direcţionate către fotbalişti în urma finalei #Euro2020”, a scris pe Twitter poliţia metropolitană. „Acest abuz este total inacceptabil, nu va fi tolerat şi va fi investigat”.

Primarul din Londra, Sadiq Khan, a cerut companiilor de socializare să elimine astfel de conţinut de pe platformele lor.

„Cei responsabili pentru abuzuri dezgustătoare din spaţiul online trebuie să răspundă pentru faptele lor – iar companiile de socializare trebuie să acţioneze imediat pentru a elimina şi preveni această dfiscurs de ură”, a spus Khan într-un tweet.

Ultima oră
Pe aceeași temă