20.7 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSportCe a declarat Ponta la Chişinău, după criticile aduse de Băsescu

Ce a declarat Ponta la Chişinău, după criticile aduse de Băsescu

Premierul Ponta, aflat la Chişinău, a afirmat că imaginea României pe care încearcă să o prezinte în străinătate este cea a unei ţări civilizate şi nu cea care rezultă din ultimele critici ale preşedintelui Băsescu şi a declarat că doar aşa Republica Moldova ar fi convinsă că este bine alături de România, transmite Mediafax.

El a răspuns astfel întrebat la Chişinău, într-o conferinţă de presă susţinută împreună cu prim-ministrul Republicii Moldova, Iurie Leancă, cum comentează faptul că vizita în Moldova este considerată ca fiind plină de semnificaţie şi pragmatică, dar de la Bucureşti imaginea pe care o transmite preşedintele Traian Băsescu este cea a unui guvern incompetent şi cum vor fi afectate aceste proiecte ale Guvernului în contextul acestor declaraţii.

“Eu încerc, şi cred că este de datoria mea, mai ales la Chişinău, dar nu doar la Chişinău, să prezint faţa europeană a României şi daţi-mi voie ca asta să fac şi în continuare. Mâine, deschidem lucrările la gazoduct, peste 2 săptămâni sper să rezolv problema cu TVR-ul, o să reducem şi taxele crescute în 2010, de asemenea miniştrii de Educaţie se văd la Bucureşti pentru a încerca, chiar din semestrul doi, să avem un program extins de burse… cred că asta e faţa europeană şi civilizată a României pe care trebuie să o prezint la Chişinău ca să-i convingem pe cei din Moldova că este bine să fie în Europa şi este bine să fie alături de noi”, a spus Ponta.

Citeşte şi Traian Băsescu: Nu mai am încredere în Guvern, iar ANTONESCU nu va ajunge NICIODATĂ preşedinte. Îi avertizez că ne apropiem de un ŞOMAJ de 8%

Preşedintele Traian Băsescu a lansat, luni, o serie de critici la adresa guvernării, arătând că liderii USL par a se fi întors din concediu nervoşi, el spunând că speră că aceştia se vor calma când le va oferi informaţii “grave”despre ţară, cum ar fi creşterea şomajului şi scăderea investiţiilor.

El a acuzat Guvernul că măreşte taxele însă “îngroapă bani” pe Autostrada Transilvania deoarece sunt sectoare de lucrări care se degradează în urma abandonării, în loc să fie valorificate prin alocarea unor sume “de câteva milioane” pentru finalizarea lor, şi a afirmat că “este timpul ca premierul Victor Viorel Ponta să guverneze, nu să televizeze”, menţionând că “drumul pe care merge ţara este unul periculos” şi că nu mai are încredere în Guvern, pentru că cei care îl compun se dovedesc a fi incompetenţi.

Băsescu a apreciat totodată că Victor Ponta, Crin Antonescu şi Vasile Blaga “ar trebui să aibă grijă de infractorii pe care îi au în partide, nu să se lege de instituţiile statului care încearcă să îi apere pe cetăţeni de infractori”.

În final, preşedintele Traian Băsescu a declarat că pactul de coabitare încheiat cu premierul Victor Ponta “stă în picioare” pentru că se sprijină pe prevederile constituţionale, el arătând însă că şi-a pierdut încrederea în capacitatea Guvernului de a asigura locuri de muncă.

Cele mai citite

Poliția se așteaptă la valori mari de trafic spre munte și spre mare

Centrul Infotrafic a transmis că valorile de trafic ar putea să crească în principal pe cele două drumuri naţionale cu staţiuni montane intens circulate...

Rusia – Ucraina, ziua 773: SUA anunță un ajutor militar de 6 miliarde dolari pentru Kiev. VIDEO

Ministrul american al Apărării, Lloyd Austin, a anunţat o nouă componentă de asistenţă militară pentru Ucraina în valoare de şase miliarde de dolari, într-un...

Trupele ruse ar fi pe punctul de a încercui orașul Ceasiv Iar

Trupele ruse încearcă să încercuiască orașul Ceasiv Iar din regiunea Donețk, potrivit unui oficial militar ucrainean, potrivit hotnews.ro. Atacul este în desfășurare, însă Kievul...
Ultima oră
Pe aceeași temă