11.1 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSportCe a declarat ambasadorul Paul Brummell despre provocările noului Guvern

Ce a declarat ambasadorul Paul Brummell despre provocările noului Guvern

Ambasadorul britanic, Paul Brummell, a declarat joi, că noul Guvern va avea de rezolvat probleme importante legate de economie şi de gestionarea alegerilor din 2016, informează Mediafax.

În acest context, Paul Brummell a oferit asigurări privind sprijinul Marii Britanii în procesul de tranziție prin care România trece.

“Evident, sunt probleme importante în faţă în ceea ce priveşte economia, urmează bugetul şi apoi alegerile de anului viitor. Sunt desigur multe de fãcut şi Marea Britanie este un prieten apropiat al României şi este gata să sprijine tot acest proces”, a spus ambasadorul britanic, la sediul ambasadei.

Citește și: Ce spune ambasadorul Marii Britanii la București despre incendiul din Colectiv

El a mai precizat că protestele de stradă, de săptămâna trecută, au adus în discuție multe probleme importante și că este bine că actuala clasă politică le ia în considerare.

“Este o perioadă foarte importantă pentru România, în protestele de stradă pe care le-am văzut săptămâna trecută au fost ridicate foarte multe probleme importante şi cred că este foarte important faptul că clasa politică le sesizează şi se gândeşte la ele”, a spus diplomatul britanic.

Președintele Klaus Iohannis l-a propus, marți, în funcția de premier pe fostul europarlamentar Dacian Cioloș, după ce Victor Ponta a demisionat miercurea trecută. În funcția de premier interimar a fost numit ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Citește și: Ce a declarat Dacian Cioloș despre viitorul Guvern

În urma solcitărilor protestatarilor de săptămâna trecută, s-a cerut reformarea sistemului politic românesc, pedepsirea vinovaților pentru incendiul din clubul bucureștean Colectiv, dar și numirea unui Guvern tehnocrat. În incendiul de la finalul lunii octombrie, din Colectiv, 54 de persoane au murit, iar alte 150 au fost rănite.

Premierul desemnat, Dacian Cioloș a participat la consultări cu liderii partidelor parlamentare, pentru a obține votul de încredere, pentru formarea noului Guvern. Joi seara, Cioloș a anunțat că la finalul săptămânii va anunța membrii Cabinetului său.

Citește și: Cioloș anunță, pe Facebook, când își va prezenta Cabinetul

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă