15.4 C
București
miercuri, 22 septembrie 2021

Care va fi programul Naţionalei de handbal la Campionatul Mondial din Japonia

Româncele pregătite de suedezul Tomas Ryde vor juca 5 meciuri în faza grupelor: sâmbătă cu Spania, duminică se vor lupta cu Senegal, la 3 decembrie cu Kazahstan, la 4 decembrie le vor avea în față pe jucătoarele din Muntenegru, iar ultima partidă va fi cea împotriva Ungariei, la 6 decembrie.

Dacă se vor clasa printre primele 3, “tricolorele” vor într-una dintre cele două grupe principale, unde vor juca alte 3 meciuri. Apoi, primele două din grupele principale se vor confrunta în semifinale.

Marile favorite sunt – în ordine: Norvegia, Franța și Rusia, iar cu șanse mai mari decât ale româncelor sunt cotate Ungaria, Muntenegru și Spania.

România a fost afectată de scandalul de dopaj, după care 4 jucătoare au fost lăsate acasă: Laslo, Buceschi, Bazaliu și Bucur.

Amintim, acestea au fost acuzate de “Agenția Mondiala Antidoping” că ar fi folosit o procedură medicală interzisă, cu laser intravenos.

Practic, handbalistele autohtone au acum șansa a 10-a din 24 de echipe, cu o cotă imensă la casele de pariuri: 35/1.

Câștigătoarea Campionatului Mondial din Japonia se va califica direct la Jocurile Olimpice de anul viitor, găzduite în aceeași țară, iar primele 7 clasate vor merge la turneele pre-olimpice.

Printre atuurile României se numără experiența, fiindcă nu a ratat până acum nici o prezență la Mondial, precum și faptul că o are în lot pe cea mai buna handbalistă a lumii – Cristina Neagu, deși aceasta nu se află în formă maximă, după operația la genunchi de la începutul anului.

Ultima oră
Pe aceeași temă