14 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSportCare sunt prioritatile legislative ale liberalilor

Care sunt prioritatile legislative ale liberalilor

Liderul grupului parlamentar al PNL de la Camera Deputatilor, Calin Popescu-Tariceanu, a prezent, duminica, prioritatile legislative ale liberalilor pentru noua sesiune legislativa, si domeniile in care aceste prioritati se vor materializa – economic, fiscal, sanatate, educatie, munca si protectie sociala, ordine publica si siguranta nationala, mediu, agricultura si dezvoltare rurala.
In domeniul economic, potrivit lui Tariceanu, masurile vizeaza reluarea cresterii economice, atragerea investitiilor, crearea de locuri de munca, transmite Agerpres.

"Discutiile au vizat si necesitatea elaborarii unor propuneri de factura preponderent politica din partea membrilor grupurilor parlamentare catre conducerea partidului, in asa fel incat intre prioritatile politice ale PNL sa fie incluse subiecte, cum ar fi cele legate de protectia mediului inconjurator pentru ca, ati observat, in ultima vreme o serie de subiecte referitoare la protectia mediului revin puternic in dezbaterea publica – proiectul Rosia Montana, taxa pe poluarea auto", a mai spus Tariceanu la finalul reuniunii grupurilor parlamentare ale PNL, care a avut loc la Poiana Brasov.

La randul sau, vicepresedintele Camerei Deputatilor, liberalul Ludovic Orban, a facut referire la prioritatile legislative ale partidului in zona educatiei, protectiei sociale, apararii.
"In domeniul social avem propria noastra viziune asupra legii pensiilor, care e total diferita de viziunea guvernului. Pensia trebuie sa tina cont de salariul mediu pe economie. (…) Trebuie dezvoltate toate celelalte forme de acumulare. (…) PNL are pregatita propria lege a educatiei, deja dezbatuta in Parlament si care contine toate principiile moderne care stau la baza viziunii liberale asupra educatiei si care trebuie sa stea la baza dezbaterii atunci cand Guvernul va trimite in Legislativ propria lege a educatiei", a spus Orban.

El a vorbit si despre pozitia PNL in privinta reformei statului afirmand ca activitatea legislativa a liberalilor in acest sens va avea ca piloni de baza depolitizarea institutiilor statului si descentralizarea.
"De asemenea, grupurile parlamentare liberale vor avea ca prioritate si apararea drepturilor si libertatilor individuale, care sunt puse in pericol de comportamentul actualului Guvern, de comportamentul absolut discriminatoriu si arbitrar care a fost instituit in viata publica de Guvernul Boc si de PD-L. Liberalii vizeaza astfel reactualizarea legilor sigurantei nationale, finalizarea procesului de restituire a proprietatilor private si de despagubire a proprietarilor", a adaugat Orban.

Acesta a anuntat ca liberalii vor depune atat motiuni simple, cat si motiuni de cenzura si vor inainta sesizari de neconstitutionalitate.
"PNL va folosi toate parghiile constitutionale legale si regulamentare pe care le are la dispozitie pentru a impiedica abuzurile guvernamentale si incalcarea drepturilor si libertatilor individuale ale cetatenilor", a incheiat Orban. 

Cele mai citite

Două locuințe din localitatea Voroneț au fost cuprinse de flăcări

Un incendiu a afectat, sâmbătă, în ajunul Paştelui, două locuinţe din localitatea Voroneţ, au anunţat reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Suceava, potrivit...

Mihai Viteazul a fugit ca Vijelie de pe cortul de AUR, ca să-i facă loc lui Uraganul să împartă Salam pentru adepții partidului

Ilustra'ieȘ Marian Avramescu Pentru a elimina orice urmă de revoltă ale fanilor marilor domnitori ai principatelor române, istoria se poate modifica, de dragul adepților...

Pastorala de Paște a patriarhului Daniel

În lucrarea Domnului Nostru Iisus Hristos, vindecarea de o boală trecătoare nu este totul şi nu este ultimul scop al venirii Lui în lume,...
Ultima oră
Pe aceeași temă