13.5 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăSportCare sunt calitățile esențiale ale unui parior? Află dacă ai stofă de...

Care sunt calitățile esențiale ale unui parior? Află dacă ai stofă de tipster

Dacă îți place să joci la pariuri și se întâmplă des să fii pe plus la finalul lunii, poți încerca o carieră de tipster. În mediul online sunt mulți jucători care postează pronosticuri și au devenit adevărați influenceri pe acest segment, fiind urmăriți de un număr mare de oameni.

Este un statut care onorează, însă nu oricine poate fi tipster. Una este să pariezi tu și alta e să fii „obligat” să faci predicții bune zi de zi și să te simți responsabil pentru biletele pe care le plasează alții și, implicit, pentru banii pe care aceștia îi pot pierde.

Înainte de a încerca să devii o figură respectată în lumea pariorilor, trebuie să te analizezi și să îți răspunzi sincer la următoarele întrebări:

Sunt disciplinat?

Pariurile sportive reprezintă o activitate bazată pe o disciplină de fier. Această calitate trebuie pusă pe primul loc, pentru că este temelia pe care profesioniștii își construiesc o carieră de succes. Niciun plan de joc nu poate funcționa fără respectarea managementului banilor, care presupune stabilirea mizei fiecărui pariu în funcție de risc și de buget, conform unei formule precise. Dacă lucrurile nu merg bine, cei mai mulți pariori amatori nu mai țin cont de acest principiu și pun mai mulți bani pe bilet decât ar fi cazul.

Am suficientă răbdare?

Tipsterii dedică foarte mult timp documentării. Analizarea unui meci, făcută așa cum trebuie, ia cel puțin o jumătate de oră, timp în care sunt strânse și studiate informațiile care țin de statistică și știrile la zi despre cele două echipe. Apoi, după ce găsesc selecția cu cele mai mari șanse de câștig, ei văd care este oferta de pariuri online și aleg agenția unde plasează biletul. Pariul este plasat la agenția care oferă cotele cele mai mari.  

Pot fi obiectiv?

Dacă vrei să dai sugestii de pariere pentru Superliga României, este foarte probabil să ai simpatii și antipatii. Subiectivitatea te împiedică să gândești limpede. Astfel, poți avea impresia că echipa cu care ții este mai puternică decât e în realitate, sau poți paria împotriva rivalelor doar pentru că îți dorești ca ele să piardă. Un parior de succes este unul care reușește să rămână obiectiv indiferent de echipele implicate. Amintește-ți că nu mai e vorba doar despre tine. Îi poți induce și pe alții în eroare.

Sunt muncitor?

Munca depusă de un tipster nu se rezumă la analizarea meciurilor și la găsirea celei mai potrivite agenții pentru plasarea biletului. Aceste etape sunt doar „vârful icebergului”. Activitatea este continuă și presupune urmărirea tuturor meciurilor din competițiile din care dai pronosticuri, monitorizarea presei audio, video și online ș.a.m.d. Nu este o muncă ușoară, dacă o faci cu simț de răspundere.

Am atenție la detalii?

Atenția la detalii face diferența între un tipster performant și un parior obișnuit. Pe lângă elementele evidente, precum fluctuația forței unei echipe în funcție de absențe, un tipster observă că stilul de joc al unei formații poate pune probleme serioase adversarei, sau că un mijlocaș de bandă îl poate depăși cu ușurință pe fundașul lateral advers de pe partea sa.

Rezist la stres?

Așa cum spuneam, asupra tipsterilor există o presiune mare, pentru că orice pronostic greșit înseamnă bilete „roșii” pentru cei care se inspiră din postările lor.  Stresul este accentuat de comentariile prin care pariorii îți reproșează că au pierdut bani din cauza ta. Dacă pui la suflet, te demoralizezi și ajungi să te îndoiești de capacitățile tale. Mai grav, ajungi să nu mai dormi noaptea, de teamă că și următorul pronostic va fi greșit. În cazul în care răspunsul la întrebarea de mai sus este „nu”, atunci este mai bine să te mai călești înainte de a încerca să fii tipster.

Cele mai citite

Ciucă și Ciolacu s-au pozat alături de patriarhul Daniel, la capela din Parlament

Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu, liderii PNL și PSD, s-au fotografiat alături de patriarhul Daniel și au publicat aceste poze pe conturile lor de...

Florida: Ron de Santis a semnat un proiect de lege care va interzice minorilor sub 14 ani să aibă conturi de rețele sociale

Guvernatorul republican al statului Florida, Ron de Santis, a semnat, luni, un proiect de lege care va interzice minorilor de sub 14 ani sa...

Războiul din Ucraina intră într-o nouă etapă: Operațiunea “Explozia brândușei”

Știrea zilei de ieri: "Rusia bombardează masiv Kievul" nu a luat pe surprindere oamenii cerebrali. Era de așteptat. Putem vorbi despre Crocus, noul Casus...
Ultima oră
Pe aceeași temă