33.1 C
București
marți, 18 iunie 2024
AcasăSportCare au fost concluziile întâlnirii dintre Ponta și ministrul de Externe german

Care au fost concluziile întâlnirii dintre Ponta și ministrul de Externe german

Premierul Victor Ponta și ministrul de Externe al Republicii Federale Germania, Frank-Walter Steinmeier, au convenit să continue coordonarea și consultările între cele două guverne pe teme ale agendei europene, potrivit unui comunicat al Guvernului.

Astfel, premierul a vorbit despre obiectivele României legate de asigurarea securității energetice și accentul pus pe interconectarea cu Republica Moldova.

”Cei doi oficiali au abordat situaţia din vecinătatea estică. Primul-ministru a reiterat susținerea pentru parcursul european al Republicii Moldova. A fost subliniată  deschiderea celor două state pentru a sprijini Republica Moldova pe drumul său spre modernizare și reformă și implementare a Acordului de Asociere, în interesul cetățenilor din această  țară”, potrivit sursei citate. 

De asemenea, Victor Ponta a lădat economia Germaniei și a subliniat faptul că această țară este principalul partener economic al României. Totodată, premierul a prezentat performanțele economiei româneși și măsurile adoptate de Guvern pentru stimularea investițiilor. 

Citește și: Ministrul german de Externe, se întâlnește, luni, cu Klaus Iohannis

Mai mult, vor fi extinse proiectele în ceea pe privește promovarea învățământului dual, după rezultatele pozitive obținute în urma cooperării cu Germania. 

Ambii oficiali au reiterat aprecierea pentru modelul pe care îl reprezintă colaborarea pe chestiunile legate de minoritatea germană din România și, respectiv, pentru contribuția substanțială a comunității românești din Germania în domenii cheie pentru economia și societatea din această țară”, se mai preciza în comunicat. 

Ministrul de Interne al Germaniei se află pentru două zile într-o vizită oficială la București. În această perioadă, Frank-Walter Steinmeier se va mai întâlni și cu omologul său, Gabriel Oprea și cu președintele Klaus Iohannis, dar va participa și la niște evenimente organizate la Sibiu. 

Cele mai citite

Eurostat: România, a cincea lună la rând ţara cu cea mai ridicată inflaţie din UE

Rata anuală a inflaţiei în Uniunea Europeană a urcat în mai la 2,7%, de la 2,6% în aprilie, în timp ce România este, pentru...

Joe Biden, președintele SUA: “Democrația nu este niciodată garantată. Fiecare generație trebuie să lupte pentru ea”

Președintele Joe Biden, unul dintre cei mai în vârstă politicieni ai Statelor Unite, lansează un avertisment către tinerii din societățile democratice. "Democrația nu este niciodată...

Șeful ANI, Ionel Moise „Ariel”, este mai presus decât legea…ANI  

De când Agenția Națională de Integritate (ANI) este condusă de Florin-Ionel Moise „Ariel” ar trebui să aibă ca motto expresia „peștele de la...
Ultima oră
Pe aceeași temă