16.6 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSportCând va primi Băsescu noul Guvern Ponta la Palatul Cotroceni

Când va primi Băsescu noul Guvern Ponta la Palatul Cotroceni

Premierul Victor Ponta a anunţat, după votul Parlamentului, că a discutat cu preşedintele Traian Băsescu şi au convenit ca ceremonia de depunere a jurământului de către noul Cabinet să fie organizată marţi seara, la ora 20.30.

Ponta a arătat că, marţi, el se va afla la Belgrad, pentru reuniunea prim-miniştrilor din Europa Centrală şi de Est cu prim-ministrul Chinei, astfel că ceremonia de depunere a jurământului va fi la ora 20.30.

El a precizat că, până atunci, în cursul zilei de marţi, noii miniştri vor efectua predarea-primirea dosarelor cu foştii miniştri, având în vedere şi faptul că miercuri dimineaţa încep dezbaterile în comisiile parlamentare pentru proiectul de buget pe anul viitor.

Premierul a afirmat că intenţionează să îşi încheie mandatul la conducerea Guvernului în noiembrie 2016, chiar dacă în urmă cu o lună, imediat după alegerile prezidenţiale, nu era atât de hotărât.

"A fost o problemă de energie a mea şi de credinţă că pot să duc la bun sfârşit ce am început în mai 2012. Mi-am recăpătat această încredere – nu în totalitate, recunosc, sunt multe lucruri pe care trebuie să le fac altfel – şi cred că o să învăţ mai mult din înfrângerea din 16 noiembrie decât am învăţat din victoriile anterioare", a spus Ponta.

Noul Cabinet condus de Victor Ponta a primit, luni seară, votul de încredere al Parlamentului.

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 780: Moscova susține că armata Kievului a atacat Crimeea cu rachete cu rază lungă de acțiune

Sistemele de apărare antiaeriană ruse au distrus patru rachete ATACMS cu rază lungă de acţiune, furnizate de SUA Kievului şi care au fost lansate...

Pastorala de Paște a patriarhului Daniel

În lucrarea Domnului Nostru Iisus Hristos, vindecarea de o boală trecătoare nu este totul şi nu este ultimul scop al venirii Lui în lume,...

VIDEO. Marco Reus părăsește echipa unde a petrecut 12 ani

Marco Reus, în vârstă de 34 de ani, se pregătește să părăsească Borussia Dortmund la finalul acestui sezon, după o colaborare de 12 ani...
Ultima oră
Pe aceeași temă