32.6 C
București
sâmbătă, 13 iulie 2024
AcasăSportCând va fi gata proiectul de BUGET pe anul 2016

Când va fi gata proiectul de BUGET pe anul 2016

Guvernul României lucrează în prezent la proiectul bugetului de stat pentru 2016. Potrivit estimărilor Executivului, proiectul va putea intra în procedura de vot final în Parlament în jurul datei de 15 decembrie, informează Mediafax.

„S-a definit o structură standard a acestui calendar şi încercăm să o respectăm. În perioada imediat următoare, ordonatorii de credite îşi vor completa anexele, undeva spre sfârşitul săptămânii vom avea şi liniile de ordonatori secundari şi terţiari completate pentru a avea structura defalcată a bugetului pe 2016. Aceste lucruri ar trebui finalizate undeva spre 2 decembrie, cel târziu 5 decembrie cu acordul şi prin înţelegerea acestor elemente şi prin acceptul acestor elemente la Ministerul de Finanţe”, a declarat, miercuri, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu.

El a precizat că nu crede că proiectul bugetului de stat va putea sta în consultări publice mai târziu de 10-11 decembrie, pentru că se va intra în criză de timp.

„Din 5 decembrie, cel târziu, bugetul complet detaliat va fi supus unei consultări publice, aşadar va fi prezentat la nivelul Ministerului de Finanţe pentru o consultare publică. Nu cred că vom reuşi să stăm în consultare publică mai mult de o săptămână, pentru că intrăm în criză de timp şi intenţia iniţială este să avem bugetul aprobat undeva în jurul datei de 15 decembrie, aşadar va rămâne în consultare publică până în 10-11 decembrie, când va fi aprobat în Guvern şi va fi putea fi transmis Parlamentului pentru a intra în dezbaterile parlamentare din comisiile de specialitate. După dezbaterile din comisii, va ajunge în comisia de buget-finanţe cu amendamentele pe care să vedem în ce măsură deputaţii şi senatorii le vor prezenta, amendamentele vor intra în comisia de analiză în comisia de buget-finanţe, va intra apoi în vot final în jurul datei de 15 decembrie, estimăm noi”, a arătat Dan Suciu.

 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă