15.3 C
București
miercuri, 8 mai 2024
AcasăSportCampanie de informare privind votul prin corespondenţă pentru românii din diaspora

Campanie de informare privind votul prin corespondenţă pentru românii din diaspora

Ministrul delegat pentru Relaţiile cu românii de pretutindeni, Dan Stoenescu, s-a întâlnit cu românii din Spania, prilej cu care a precizat că va lansa o campanie de informare privind votul prin corespondenţă şi consultări privind accesarea fondurilor europene pentru românii din diaspora, potrivit Mediafax. 

Dan Stoenescu a avut mai multe întâlniri cu românii din Spania, în perioada 28-29 noiembrie, cu ocazia unor evenimente dedicate Zilei Naţionale, evenimente organizate la Madrid de ambasada României şi de Institutul Cultural Român.

Potrivit MAE, în cadrul discuţiilor cu reprezentanţii comunităţii româneşti, ministrul a anunţat lansarea unor sesiuni de informare şi consultanţă pentru diaspora, cu scopul de a identifica modalităţile de accesare a fondurilor europene POSDRU, având trei axe de finanţare: formare profesională continuă pentru angajaţi, români antreprenori în Europa, prevenirea şi corectarea fenomenului de părăsire timpurie a şcolii.

De asemenea, Stoenescu a spus că susţine organizarea unor evenimente de promovare a potenţialului investiţional în România, precum şi organizarea unui forum de afaceri pentru diaspora.

O altă prioritate invocată de ministru este derularea unei campanii de informare cu privire la votul prin corespondenţă, astfel încât toţi cetăţenii să cunoască procedurile pentru exercitarea dreptului de vot, în perspectiva alegerilor parlamentare din 2016.

Cele mai citite

Franța și China și-au dat mâna pe sub Rusia

Liderul de la Kremlin, Vladimir Vladimirovici Putin, s-a privit în oglindă și a jurat din nou, în fața singurei persoane care alege la...

Portul american artificial și temporar din Gaza e gata pentru a livra asistența umanitară

Construcţia portului american artificial şi temporar din Fâşia Gaza, menit să faciliteze livrarea asistenţei umanitare, este finalizată, dar podul nu poate fi instalat din...

Borussia Dortmund e prima finalistă a Ligii Campionilor la fotbal după 1-0(0-0) cu PSG

Borussia Dortmund s-a calificat în finala Ligii Campionilor la fotbal, după ce a învins-o pe Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (0-0), marţi seara,...
Ultima oră
Pe aceeași temă