23.5 C
București
duminică, 21 iulie 2024
AcasăSportCălin Popescu Tăriceanu susţine că, prin acţiunile DNA, "se încearcă o lovitură...

Călin Popescu Tăriceanu susţine că, prin acţiunile DNA, „se încearcă o lovitură de stat, se vrea dărâmarea Guvernului”

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, la postul de televiziune Antena 3, că, în opinia sa, se încearcă o lovitură de stat și dărâmarea Guvernului Tudose.

”Se încearcă o lovitură de stat, și nu spun lucrurile acestea cu ușurință. Se încearcă destrămarea coaliției de la guvernare PSD-ALDE, a PSD, pentru că DNA a ajuns să fie un instrument care face poliție politică în România”, a spus copreședintele colaiției PSD-ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, duminică, la emisiunea Sinteza zilei, de la Antena 3.
În aceeaşi seară, Liviu Dragnea a declarat că dosarul Belina, în care sunt cercetate Sevil Shhaideh și Rovana Plumb, membre ale Guvernului Tudose, este ”fabricat” și că atât el, cât și PSD sunt ținte ale procurorilor. 

Amintim că ministrul Dezvoltării, Sevil Shhaideh, este urmărită penal pentru abuz în serviciu, iar deputata Rovana Plumb, ministrul delegat pentru Fonduri Europene, este acuzată de complicitate la abuz în serviciu de către procurorii anticorupție, iar DNA a cerut aviz pentru urmărirea sa penală, în dosarul Belina. 

Sevil Shhaideh este acuzată de procurorii anticoruție că, în perioada în care era consilier de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale, împreună cu alte patru persoane – o directoare din cadrul MDRAP și trei angajate din cadrul Biroului de Cadastru Alexandria și Teleorman, s-a ocupat de trecerea unei părți din Insula Belina și a brațului Pavel din proprietatea statului în proprietatea județelui Teleorman și administrarea Consiliului Județean Teleorman, pentru ca apoi să fie închiriate ilegal unei firme private.  Rovana Plumb este acuzată de DNA că, în calitate de ministru al Mediului, a ajutat la ”săvârșirea faptei penale reținute în sarcina suspectei Sevil Shhaideh,  cu încălcarea procedurii de la nivelul Guvernului pentru elaborarea, avizarea și prezentarea proiectelor de acte normative”. 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă